Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Sevgi, Özlem ve Minnetle Andık.

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutan Vekili Hava İkmal Yüzbaşı Yasin Bozkurt ve Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan törende, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Covid-19 tedbirleri nedeniyle Atatürk Anıtında devam eden anma programı, Okul Müdürümüz Eray ÖZBEK'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Okulumuz 5.sınıf öğrencisi Melek Ecem Altun'un okuduğu ''Bir Tutkudur Mustafa Kemal'' adlı şiirin ardından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Matematik öğretmenimiz Sevda YALÇIN yönetiminde; 5.sınıf öğrencilerimiz Baran Ege Yavuz, İsmail Berk Çakır, Ceylin Aras, Ceyda Aras, Merve Turgut, Eylül Nisa Koç, Gazel Asal Aslı ve Poyraz Arda Demiral Atatürk heykeline önce kırmız karanfiller sundular. Ardından ''23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu Atasına Söz Veriyor'' oratoryosunu sergilediler. Sunuculuğunu Türkçe öğretmenimiz Oya GİRE ÇADIRCI'nın, tören komutanlığını Beden Eğitimi öğretmenimiz Hüseyin ÇOLAK'ın yaptığı program, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni aldı.


Okul Müdürümüz Eray ÖZBEK'in Konuşması:

''Milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştıran, Türk milletini, medeni cihanda, layık olduğu mevkiye çıkarmak ve Türk Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde, her gün, daha ziyade takviye etmek için mücadele eden eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde onu anmak ve şükranlarımızı sunmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Mustafa Kemal; fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda her daim yaşayan bir liderdir.

Atatürk`ün ebediyete intikalinin yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır"

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
"Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir"

Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamış bir insandır. Onun ''Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim'' sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini ziyadesiyle göstermektedir.

Sevgili Gençler,

Ulusumuzun geleceğini gençlere emanet eden Atatürk; "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." diyerek kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlere emanet etti. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Dünyanın az yetiştirdiği devlet adamı ve kahramanlardan biri olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "insanlık ülküsünün açık ve seçkin önderi ve Türk ulusunun uygarlık güneşidir."

Aziz Atatürk! Ruhun şad olsun. Saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Saygılarımla.'' 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)