Türkiye Çevrimiçi

 

 Art, Creativity, Coding- Full Steam Ahead adlı ERASMUS + projesi kapsamında 24-28  Mayıs 2021 tarihleri arasında Türkiye takımı olarak  6 ülkenin katılımıyla projenin 5. Toplantısını çevrim içi olarak gerçekleştirdik. Pandemiden dolayı toplantılarımız çevrimiçi oldu.

 

 Okul müdürümüz Hakan Can ve  proje koordinatörümüz Ali Çimen'in  açılış konuşması ile çevrimiçi toplantımıza başladık. Hazırlamış olduğumuz sunularla Türk Eğitim Sistemimizi ve okulumuzu tanıttık.

 

Hazırlığını yapmış olduğumuz bilgisayarsız kodlama etkinliği "BİNARY KODLAMA" ve  bilgisayarlı kodlama etkinliği "SCRATCH" sunumumuzun ardından proje ortaklarımız uygulamalı olarak kodlama etkinliklerini  yaptılar.

 

                Bir beyin fırtınası tekniği olan "SCAMPER" tekniğinin tanıtımını yaptık. "SCAMPER nedir?, Nasıl uygulanır?" sunumlarla anlattık. Proje ortaklarımız SCAMPER etkinliğini uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.

 

                Silivri'yi tanıtan bir sunumla toplantımıza devam ettik. Pandemiden dolayı ülkemizi ziyaret edemeyen proje ortaklarımız böylelikle Silivri'yi tanımış oldular.Aynı zamanda çevrimiçi de olsa İstanbul'u gezebilsinler diye sanal İstanbul turu linkleri paylaştık.

 

                Toplantımızı proje başından sonuna kadar yapmış olduklarımızın sunu ve videolarını izleyerek iyi dileklerle sonlandırdık.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Silivri Turgut Reis İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)