Türkiye Çevre Haftası

Türkiye Çevre Haftası kapsamında ‘Temiz Deniz Temiz Dünya’ teması ile çocuklarımız öğretmenlerinin yönergeleri eşliğinde çeşitli etkinlikler yaptılar. Öğretici bir o kadar eğlenceli etkinliklerle çevre kirliliğine karşı çocuklarımız bilinçlendirildi. Aynı zamanda dünyamızın yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan denizlerin önemi anlatıldı.

Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miras yaşanabilir, temiz bir dünyadır.  Temiz ve bozulmamış doğanın çocuklarımıza da bizlere de iyi geldiğini biliyoruz. Çocuklarımız; yemyeşil, tertemiz bir doğada sakin, yavaş, huzurlu, gözlem yapabildiği, kıyıya gelen minik balıkları sayabildiği, çeşit çeşit resifleri, mercanları görebilmek için heyecan duyduğu, toprağa dokunabildiği, ağaçlarla mevsimler boyu sağlam bağlar kurabildiği, akarsu üzerinde sonbahar yapraklarını yüzdürebildiği, kelebeklerin resmini çizebildiği, dalından tazecik kirazları toplayabildiği, yağmurdan sonra gelen gökkuşağının renklerini sayabildiği,…bir dünyada yaşayabilmeli.

 Doğanın kirlenmesi ise; denizlerin, ormanların, akarsu kaynaklarının, toprağın… kirlenmesi dünya üzerindeki bütün canlıların ortak sorunudur. Bu sorunla mücadelede en önemli adımlardan biri bilinçli bireyler yetiştirmektir. İnsan oğlu var olduğu sürece doğaya ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda her insanın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Karaisalı Karaisalı Anaokulu

Kaynak:https://karaisalianaokulu.meb.k12.tr/icerikler/turkiye-cevre-haftasi_14098256.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)