Türkiye

 

Erasmus + Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında "Art, Creativity, Coding-Full SteamAhead!"konu başlıklı K229 projemizin ülkemize yapılması planlanan 5. hareketliliği 12-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında proje ortaklarımız Letonya ve Polonya'dan gelen meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Ortaklarımızdan İtalya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerindekipandemi tedbirleri nedeniyle Türkiye hareketliliğine katılamamışlardır.

 

Programımız, 12 Temmuz pazartesi günü İstanbul Havaalanı'nda misafirlerimizin karşılanması, Silivri'ye transferi ve hotele yerleşim işlemleri ile başladı. Misafirlerimiz bir müddet dinlendikten sonra "Piyata Restaurant'ta" akşam yemeği yenildi. Yemek sonrası kısa bir sahil gezisi ile 1. gün tamamlanmış oldu.

 

Salı günü misafirlerimizin okulumuzu ziyareti ile güne başladık. Etkinlikler kapsamında misafirlerimiz folklor gösterisi ile karşılandı. Misafirlerimiz getirdikleri hediyeleri proje ekibimize sundular. Okul müdürümüz Sayın Hakan CAN da hazırladığımız hediyeleri ve etkinliklerimize katılım sertifikalarını misafirlerimize takdim ettiler. Okulumuzun birimleri gezilerek tanıtımı yapıldı ve "Türk Eğitim Sistemi" hakkında bilgiler verildi. Velilerimizin hazırladığı yöresel lezzetleri ikram ederek tanıtma fırsatı bulduk. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR misafirlerimize hediyelerini sundular.Başta Kale Park olmak üzere okulumuzun bulunduğu Fatih (Kale) Mahallesi ve Silivri'nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmaya yönelik şehir turumuzu yaptık. Serbert zaman içerisinde misafirlerimizden arzu edenler plaja inerek deniz keyfi yaptılar. "Olta Restaurant'ta" yenilen nezih bir akşam yemeği ile birlikte etkinliklerin Silivri etabını tamamlamış olduk.

 

 Çarşamba gününe İstanbul'a transfer ile başladık. İstanbul'da konaklanacak hotele yerleştikten sonra Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Meydanı ve civarındaki tarihi ve turistik mekanlar ziyaret edildi. "Hamdi Restauran'ta" yenilen akşam yemeği ile yorucu ama bir o kadar da keyif verici bir İstanbul gününü noktalamış olduk.

 

Perşembe gününe Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Galata Kulesi ve civar gezileri ile başladık. Öğle yemeğinden sonra Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı gezilerek alışveriş yapıldı. Tekne ile akşam yemeği eşliğinde yapılan boğaz turu ve gösteriler misafirlerimizi mest etti.

 

Cuma günü Dolmabahçe Sarayı'na yapılan ziyaretle güne başladık. Ardından Ortaköy civarı, öğleden sonra ise Koç Müzesi ve Miniatürk gezildi. Kumkapı'da yenilen akşam yemeği ile günü ve etkinliklerimizi tamamlamış olduk.

 

Cumartesi sabah saatlerinde misafirlerimizi İstanbul Havaalanı'ndan yolcu ederek ülkelerine uğurladık.

 

Etkinlikleri planlanan şekilde, misafirlerimizde bıraktığı derin ve içten memnuniyetle  sorunsuz olarak noktalamış olmanın haklı gururu ile projemizin Türkiye hareketliliğini tamamladık.

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Silivri Turgut Reis İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)