Türk Dünyasının Meseleleri ve Doğu Türkistan Paneli

   Okulumuzda "Türk Dünyasının Meseleleri ve Doğu Türkistan" konulu panele ev sahipliği yaptık. 

   Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Gökbayrak Platformu tarafından hazırlanan,konferans salonumuzda gerçekleşen, çok sayıda bilim insanı, STK ve milli eğitim camiasından davetlinin katıldığı panelde, Türk Dünyasının Meseleleri ve Doğu Türkistan'ın içinde bulunduğu problemler dile getirildi.

   Moderatörlüğünü okul müdür yardımcımız Eray TAK'ın yaptığı panele, KAYHAM Arşiv Sorumlusu Dr. Recep KANALGA ve Araştırmacı-Yazar Serdar KOZAN konuşmacı olarak katıldı.

   Günümüz Türk dünyasındaki siyasi, ekonomik ve stratejik gelişmelerin ve bunlara çözümlerin ele alındığı, 1933 ve 1944 yıllarında kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetlerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle gündemimize aldığımız, kanayan yaramız Doğu Türkistan hakkında daha duyarlı bir toplum olma çalışmaları doğrultusunda bilgiler veren konuklarımız, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. 

  Panelimize; Prof.Dr. Sezer SORGUN, Doc.Dr. Şamil YEŞİLYURT, Doc.Dr. Gökçe Yükselen PELER, Dr. İsmail ARGUNŞAH, Dr. Recep KANALGA, Araştırmacı-Yazar Serdar KOZAN, Melikgazi ilçe şube müdürlerimiz Ahmet DOST, Ferhat YILMAz, Ramazan ÖZEN, Türk Eğitim Sen Kayseri 2 no'lu şube başkanı Ramazan SIDAR, Bahçelievler Anadolu Lisesi müdürü Hamza KOÇ, Doğu Türkistanlı Esma TÜRKOĞLU, Erciyes Üniversitesinden davetli akademisydenler ve üniversiteli öğrencilerin yanısıra  okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de katıldı.

   Panelin sonunda söz alan okul müdürümüz Mehmet METİN, yaptığı kapanış konuşmasında; “Türk Dünyasının meseleleri bizim meselemizdir. Doğu Türkistan’ın meselesi bizim meselemizdir. Okulumuz öğrencilerinin ve siz gençlerin bu konulara hassasiyetinizi ve duyarlılığınızı biliyorum ve panelimize katılan bütün konuklarımıza. konuşmacılara teşekkür ederim” dedi. Panel sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Celal Bayar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)