Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası

Hoş geldin Bahar! Güzel Günlerin Habercisi Olman Dileklerimizle

Türklerin, Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar göç ettikleri bütün bölgelere kültürlerini de taşımış olmaları nedeniyle, sınırlarımız farklı olsa da, aynı değerlere ve aynı tarihe sahip olduğumuz bütün Türk dünyası ile aramızda kardeşlik ve kültür bağı vardır.

 Tarihimize ve geleneklerimize sahip çıkmak için, aramızdaki kültürel bağları unutmamalı, daha da güçlendirmeli ve gelecek nesillere aktarmalıyız. İlkbaharın habercisi olan Nevruz Bayramı da bu kültürel değerlerimiz arasındadır. Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan Nevruz, doğayla iç içe yaşayan, Kırgız Türk edebiyatının dünya çapındaki ismi Cengiz Aytmatov'un da ifadesiyle toprağı "Ana" olarak gören bizler için beş bin yıllık geçmişe sahip bir gelenektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle okulumuzda ilgili hafta ile alakalı çeşitli tören ve etkinlikler düzenlenmiştir. Okulumuz Yabancı Dil Öğretmeni Özgür SARI önderliğinde düzenlenen etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder,  gelişini kutladığımız baharın tüm dünyada barışa vesile olmasını temenni ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Oğuzata Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)