Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası 21 Mart Nevruz Günü Kutlaması

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası (2I Mart Nevruz gününü içine alan hafta) kapsamında ilçemiz kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile okulumuz konferans salonunda kutlama yapıldı. Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Mehmet ÖZMEN’in yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmenimiz Hamza YILMAZ yaptı. İlçe kaymakamımız Sayın Burak ÖZ, DOKAP Başkanı Sayın Hakan GÜLTEKİN ve daire amirlerinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Matematik Öğretmenimiz Gülşen Başkan ALBAYRAK’ın koordine ettiği, Giresun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) hazırladığı; Giresun Üniversitesi öğrencilerinin icra ettiği “Türk dünyası ve toplulukları halk oyunları ve gösterileri” izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Nevruz Haftası nedeniyle ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra program okul bahçesine yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atlama etkinliği ve örs üzerinde demir dövme seremonisi ile devam etti. Sonrasında okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanına Giresun Valiliği kararı doğrultusunda, okulumuzdan mezun olan Şehit Oltan Koca’nın isminin verilmesi nedeniyle ilçe Kaymakamımız Sayın Burak ÖZ, DOKAP Başkanı Sayın Hakan GÜLTEKİN ve protokol üyeleri tarafından açılış yapıldı. Açılışta Şehit Oltan Koca’nın ailesi de yer aldı.

 21 - 26 Mart tarihleri arası Orman Haftası olması münasebetiyle okul bahçesine fidan dikilerek program sona erdi. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Piraziz Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)