Turizm Haftası

    

 Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye gezmen (turist) çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, ekonomik ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalarıdır.

 

       "Turizm Haftası" Etkinlik Programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

      Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda Bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir.

 

Turizm haftası ile ilgili güzel sözler
Temizlik turizmin, turizm kalkınmanın anahtarıdır.
Turizm, bacasız fabrikadır.
Turizmin anahtarı temizlik ve hoşgörüdür.
Memnun ayrılan turist, daha çok turist demektir.
Turizm, kalkınmanın lokomotifidir.
Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür.
Yurdumuzdan hoşnut ayrılan her turist bizim yeni bir dostumuzdur.
Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur.
Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur.
Bir memnun turist, bin turist yollar.
Hiç bir mavi Akdeniz'den güzel değildir. 

 

Turizm Çeşitleri Nelerdir?
Kongre turizmi
Sağlık turizmi
Yat turizmi
Botanik turizmi
İnanç turizmi
Av turizmi
Yayla turizmi
Mağara turizmi
Dağcılık turizmi
Sualtı dalış
Rafting
Kış turizmi olarak sıralanabilir.

 

Bu hafta ile ilgili okulumuz öğrencileri ile haftanın önemini ve yararlarının anlatıldığı bir program düzenledik. Öğrencilerimize Turizmin önemini anlatmaya çalıştık. Ülkemizin Tarihi ve Turistik yerlerinin kısa tanıtımı, kültürel anlamda Türkülerimizin çeşitli bölgelerimize ait olanlarından örnekler sunduk.

 

Sena BAKAÇ

Sınıf Öğretmeni

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)