Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen “cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Tüketici Hakları” Konulu Resim Yarışması

Yarışma tüketicinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık ve güvenliği, bilgi edinmesi, eğitilmesi, zararlarının giderilmesi, sağlıklı bir çevrede yaşaması, ekonomik çıkarlarının korunması, seçebilmesi, temsil edilmesi, örgütlenmesi ve sesini duyurması tüketicilerin temel ve evrensel haklarıdır. Bu bağlamda yarışma konusu “CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINDA TÜKETİCİ HAKLARI” konusunda olacaktır.

AMACI :

1- Eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek.

2- Öğrencilerimizin, Geçmiş ile Gelecek Arasında Tüketici kavramını araştırması sağlamak Vatan, Millet, Bayrak Sevgisi ve Saygısını Geliştirmelerini Sağlamak.

3- Öğrencilerimizin sanatsal yönden gelişmesini, hayal güçlerini zenginleştirmelerini, düşünme yeteneklerinin güçlenmesini, yaşama bağlılıklarının artmasını, düşündüklerini biçimsel olarak ifade edebilmek için teknik bilgi ve beceriler kazanmasını sağlamak,

4- Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatsal potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun bir ortam hazırlamak,

5- Eğitim öğretim çağındaki Ortaokul öğrencilerini resim yapmaya özendirmek, onların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek,

6- Eğitim öğretim çağındaki Ortaokul öğrencilerine kültürel ve sanatsal bilinç kazandırarak insanımızda sanata karşı ilgi uyandırmak suretiyle genç ressam adaylarının yeteneklerini ortaya çıkarmasına vesile olmaktır.

GENEL KATILIM ŞARTLARI :

• Yarışmaya Tüm Türkiye’deki resmi ve özel okullarda eğitim ve öğrenim gören ortaokul öğrencileri katılabilir. Herhangi bir ön başvuru, kayıt vs. yapılmasına gerek yoktur.

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.

• Ticaret Bakanlığı temsilcileri, Jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları (akrabaları) yarışmaya katılamazlar.

• Yarışma ortaokul ve dengi okulların 5,6,7 ve 8 inci sınıfları arasında sınıfları olmak üzere tek kategori de yapılacaktır.

• Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

• Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle katılacaktır.

• Eserler 35x50 ebadındaki resim kâğıdına çizilmelidir. Resimler Paspartusuz olacaktır.

• Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttirler. (SİM boyalar kullanılmayacaktır.)

• Eserlerin aslı (orijinali) ve katılım formu, elden, posta veya kargo aracılığı ile İllerde bulunan Ticaret İl Müdürlüklerindeki yarışma sekretaryalarına teslim edecektir. Eserlerin teslim edilecekleri Ticaret İl Müdürlükleri iletişim listesi şartnamenin ekinde sunulmaktadır. Hangi ilden katılım sağlanacak ise eser sahibi veya okulu ilgili Ticaret İl Müdürlüğü ile irtibata geçecektir.

• Katılımcılar Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi https://ticaret.gov.tr adresinde duyurular kısmından, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi https://tuketici.ticaret.gov.tr/ adresi ve https://www.facebook.com/etuketici/ ve https://twitter.com/etuketici sosyal medya hesaplarında yer alan “Yarışma Şartnamesi” ne ulaşabilir. Katılımcılar “Yarışma Şartnamesi” içerisinde bulunan gerekli formları doldurmak ve eserlerini teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler. Aksi durumda bu eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

• Kırışmış ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

• Teslim tarihinden sonra yarışma sekretaryasına ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Eserlerin postada görebileceği zararlardan ve postadan doğabilecek gecikmeden Bakanlığımız sorumlu değildir.

• Yarışmaya gönderilen eserler daha önce yayınlanmamış ya da herhangi bir ödül kazanmamış olmalıdır. Ya da kopyalanmış olmamalıdır.

• Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.

• Yarışmaya gönderilen eserler dereceye girsin ya da girmesin iade edilmeyecektir. Ticaret İl Müdürlüklerince muhafaza edilecektir. Yalnızca ödüle layık görülen Türkiye Geneli Derecesine giren eserler Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce muhafaza edilecektir.

• Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri öğrencinin kendisine teslim edilecektir. Ankara dışından ödül alacak öğrenci Ankara’da yapılacak ödül törenine yanında 1 (bir) kişi (velisi ya da okul müdürü veya öğretmeni) ile katılabilecek ve yol, konaklama giderleri Bakanlıkça karşılanacaktır.

• Yarışmaya katılan tüm öğrenciler yarışma şartnamesinde yer alan şartları kabul etmiş sayılırlar.

• Yarışma katılımcısı öğrenci bireysel başvurabilir ya da okul ile toplu olarak eserini iletebilecektir.

• Yarışmaya katılım aşamasında başvuru yapan engelli yarışmacıların başvuru formunda durumlarını beyan etmeleri halinde kayıt veya ödül töreni sürecinde ihtiyaç duyulması muhtemel yardım imkânları sunulacaktır. Ödül kazanan engelli yarışmacılarımızın engel durumları dikkate alınarak (Ulaşım, tören alanın düzeni) ödül töreni programı yapılacaktır.

• Yarışmaya gönderilecek eserlerin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacak ve eserin arka yüzüne ekte bulunan (tablo-1 etiket) etiket yapıştırılacaktır. Etiketsiz eserler kabul edilmeyecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ :

Eserlerin İlk Teslim (Başvuru) Tarihi : 01 Aralık 2023 Cuma günü

Eserlerin Son Teslim (Başvuru) Tarihi : 09 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar

Seçici Kurul Değerlendirmesi : 15 Şubat 2024 Perşembe günü

Ödül Kazananların Açıklanması : 15 Mart 2024 Cuma Günü (değişebilir) (15 Mart Dünya Tüketiciler Gününde ya da Bakanlığımızın belirleyeceği tarihte düzenlenmesi planlanan Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni sonrasında sonuçlar tüm yarışmacılara duyurulacak, daha öncesinde dereceler açıklanmayacaktır.)

Ödül Töreninin Düzenlenmesi : 15 Mart 2024 Cuma Günü (değişebilir)

Eserlerin Sergilenmesi : 15 Mart 2024 Cuma Günü (değişebilir) Dünya Tüketiciler Günü kapsamında yapılacak olan Geleneksel Tüketici Ödül Töreni Günü Sergilenecektir.

DEĞERLENDİRME :

• Yarışmaya katılacak eserler, Seçici Kurul tarafından Tablo-2’deki kıstaslar doğrultusunda değerlendirilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Çay Karamık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)