Tübitak 4006 Bilim Sergimiz Açıldı

   Şht Üst.Nizamettin Songur Orta Okulu TÜBİTAK 4006 Bilim Sergisi Halk Oyunları gösterişi ile açılışı gerçekleştirdi.

    Şht Üst.Nizamettin Songur Orta Okulu TÜBİTAK 4006 Bilim Sergisi Halk Oyunları gösterişi ile açılışı gerçekleştirdi.50 adet projelerin izleyiciler tarafından tam puan aldı.  Veliler ve davetlilerin geniş katılımın olduğu sergide öğrenciler birbirinden ilgin projelerinin sunumunu gerçekştirdiler.

   Şht Üst.Nizamettin Songur Orta Okulu müdürü Nihat KOÇ, bilim fuarları, öğrencilere problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme olanağı sağlaması nedeniyle önemlidir. Öğrencilerinin; kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaş malarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede yürütülecek bilim fuarlarıyla kısa sürede çok geniş kitlelere ulaşarak bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratılması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesi sağlanacağını belirti.

     Okul müdürü Nihat KOÇ öğrenci  ve danışman öğretmenleri ,öğrencilerimizi yalnız bırakmayan davetli ve velilere teşekkür etti.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Şehit Üsteğmen Nizamettin Songur Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)