Tübitak 4006 Bilim Fuarları Başvurumuz Kabul Edildi

2017-2018 Dönemi 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Sisteminin açılmasını bekleyen Okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasin ERBAŞ fuarın okulumuzda da gerçekleştirilmesi için başvuruda bulunmuştu.

               Çağrı kapsamında Okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasin ERBAŞ´ın başvurusu kabul edilmiş olup gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Tüm öğretmenlerimizin çalışmaya destek vereceği bir sürecin için girmiş bulunmaktayız. Peki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı nedir?

               TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI nedir?

 

 

          TÜBİTAK, 4006 - Bilim Fuarları Destekleme Programı adı verdiği bir çağrı programıyla, 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programları dahilinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konu üzerine araştırmalar yapmasını ve bu araştırmaların sonuçlarını sergileyecekleri bir ortam sunma hedefindedir.

            TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı sayesinde öğrenciler, belirtilen amaçlar üzerine hazırladıkları projeleri sergileyebilir ve araştırma sonuçlarını paylaşabilir.

            TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 18 Nisan 2008 - 1 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve fuar bir veya iki gün olacak. Fuarlar her okulun kendi sınırları içerisinde gerçekleştirilmektedir.

               TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI AMACI

            Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi,

            Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,

            Bilim kültürünün yaygınlaştırılması,

            Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi,

            Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,

            Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması,

            Öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması,

            Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,

        Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak / yaşanarak bilimsel çalışmalarla ilişkilendirilmesinin sağlanmasıdır.

               ÇAĞRI KAPSAMI

            Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okulu veya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde, 5-12. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir İvrindi Büyükfındık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)