Tübitak 4006 Bilim Fuarı İfl 2018

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2018´i düzenledik.

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2018´i düzenledik.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Koordinatörü olan Bilim Kurulu Proje Danışmanı Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) koordinesinde Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan Araştırma Projeleri, Teknolojiler, Makaleler ve Ürünler Bilim Fuarı İFL 2018´de misafirlerimizin beğenisine sunuldu.

Biyoloji Zümremizin ders için proje çalışmaları aracılığı ile meydana getirdiği İFL 2018 Biyoloji Sergisi´de kapalı spor salonumuzda 4006 Bilim Furarımızla birlikte beğeniye sunuldu ve ilgiyle gezildi.

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ´un koordinesinde öğrencilerimizin imza attığı harikulade eserlerden oluşan İFL 2018 Resim Sergimizde 4006 Bilim Furarımızı taçlandıracak şekilde fuar girişindeki yerini aldı ve beğeniyle gezildi.

Okul Rehberlik Öğretmenimiz Seniha ARIKAN´ın gün içinde randevu verdiği 6 ortaokulumuza önce İFL tanıtımı yapılıp okul gezdirildi ve ardından Üçlü Sergimiz gösterildi.

Eski Müdür Başyardımcımız Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un inceliği ile Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu öğrencileri de Üçlü Sergimizi ziyaret ettiler.

 

Bilim Fuarındaki Çalışmalarımız

(Başvuru Sırasına Göre)

Kimya-Yeni Nesil Kömür TezekHybrid Soba

Kimya-Termik Santrallerin Bacalarından Çıkan Uçucu Küllerin Bitki Gelişimi Üzerindeki Olumsuz Etkisi

Biyoloji-Mikroalglarden Spirulina sp.´nin insan beslenmesine katkıları

Kimya-Monosodyum glutamat tayini için biyosensör 

Matematik-İzmir Fen Lisesi Anlatıyor

Fizik-Dünya´nın Döndüğünün Kanıtı : Foucault Sarkacı

Biyoloji-AquaPonic Sistem ( Balık Gübresi ile Bitki Yetiştirme )

Biyoloji-Nanofiber üstü hücre

Fizik-Tesla Bobini

Biyoloji-Okul Bahçesinde Yer Alan Ağaçların Envanterinin Çıkarılması

Diğer-Test Your General Knowledge

Fizik-Senin Hafızan mı Telin Hafızası mı? Hangisi Daha Güçlü?

Matematik-İFL Matematik Sokağı

Matematik-MAT-GO

Bilgisayar/Yazılım-LEGO NTX Tabanlı Rubik Küp Çözücü

Bilgisayar/Yazılım-Arduino Mikrodenetleyici Kullanılarak LED Küp Yapımı

Diğer-Basit Hoparlör Yapımı

Edebiyat/Türkçe- Türk Edebiyatında Divan Şiirimiz ve Şair Padişahlarımız

Coğrafya-Çevresel Etmenlerin Canlı Çeşitliliği Üzerine Etkilerinin Örneklerle Gösterilmesi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Globalleşen Dünyada Değerler Eğitimi

 

Bu önemli ve nitelikli etkinliğin gerçekleştirilmesinde başta proje koordinatörümüz olmak üzere Bilim Fuarında, Biyoloji Sergimize ve Resim Sergimizde görev alan ve kılı kırk yararak çalışan öğretmen, öğrenci ve paydaşlarımıza emeklerinden ötürü teşekkür ederiz. Bu değerli Üçlü Sergiyi ziyaret ederek bizleri şereflendiren değerli misafirlerimize de ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

NOT1: Hbaerimizde kullandığımız fotoğraflar için Rehberlik Öğretmenimiz Seniha ARIKAN, Biyoloji Öğretmenimiz Filiz KARAOĞLU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´e teşekkür ederiz.

NOT2: Aydın Enes´in gözünden Üçlü Sergimiz ayrı bir haber olarak yayınlanacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova İzmir Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)