Tübitak 4004 Argümantasyonlarla Biyoçeşitlilik Ekosistem Fonksiyonu Pojesi Başarıyla Tamamlandı

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji öğretmeni Emek KOÇAK yürütücülüğünde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında 2022/1  döneminde desteklenen "Argümantasyonlarla Biyoçeşitlilik Ekosistem Fonksiyonu"  projesi başarıyla tamamlandı.

Projenin ilk günü Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi'nde Güneş ERKAN "Argümanlarla Biyoçeşitlilik Ekosistem Fonksiyonları Projesine Yaratıcı Drama ile Merhaba" etkinliği ile drama çalışması ile başlamıştır. Mersin Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Prof.Dr.Hikmet SÜRMELİ  "Argümantasyon Temelli Öğrenme I ve II" etkinliğini aynı üniversiteden öğretim görevlisi Prof.Dr. Gökhan CORAL "Kanat Çırpan Hayatlar" etkinliğini yapmıştır.

Projenin ikinci günü ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde öğretim görevlisi Dr.Evrim KALKAN TEZCAN "Mavi Ekosistem'de Yaşam" etkinliği ile başlamıştır. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim görevlisi Doç.Dr. Ekin AKOĞLU tarafından "Denizlerimizde Biyoçeşitliliğin Azalmasının Etkileri" etkinliği yapılmış Net Lego yazılım programı kullanılmıştır.Ankara Kalkınma Atölyesi öğretmeni Gözde POLATKAL "Balık Pazarında" ve "Farkındalık Paylaşıldıkça Büyür" etkinlikleri ile denizel ekosistem ile ilgili sorgulama süreç becerilerini geliştirmiştir. Yenişehir BİLSEM öğretmenimiz Güneş ERKAN tarafından "Deniz Ekosistemi Zihin Haritası (Her Beyin Kendi Ekosistemini Kurar)" öğrencilere zihin haritası teknikleri öğretilerek gün sonu çalışması bitirilmiştir.

Projenin üçüncü gününde Lamas Kanyonu'nda proje uzmanı Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof.Dr. Ali MEYDAN tarafından arazinin çeşitli yerlerinde ekipmanlarla "Toros Dağları ve Karstik Şekiller" , "Dere Yatağında Taş Örneklerinin Toplanması Ve Teşhisi, Asit-Baz Etkileşimi" ve "Bitki Örneklerinin Toplanması ve Teşhisi" etkinlikleri argümantasyon çalışmasını aynı üniversiteden öğretim görevlisi Dr.Oktay KIZKAPAN "ATBÖ Toros Dağları Ve Karstik Şekiller" , "Taşlar Yardımıyla Jeolojik Ve Jeomorfolojik Yapının Tayini" ve "Bitkiler Nasıl Sınıflandırılır?" etkinlikleri yapılmıştır. Alan bazlı etkinlikleri argümantasyon tabanlı etkinlikler izlenilerek çalışmalar yürütüldüğünden öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle katkı sağlamışlardır.

Projenin dördüncü günü hava yağışlı olması nedeniyle ODTÜ Deniz Bilimleri alanları ile Lamas Kanyonunda yapılmıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr.Hakan ALLI "Mantarlar ağacı nasıl öldürür?" etkinliği çerçevesinde arazide öğrencilere mantarlarla ilgili gözlemler yaptırmış, bulunan mantarların sınıflandırılması önemi, ekosistemdeki rolü hakkında bilgi verilmiştir. "Mantar Cinayeti Gizemi" ile "Neden Mantarlar Önemli?" etkinlikleri proje uzmanı Fethi Ahmet ÖNER, Kalkınma Atölyesi öğretmeni Gözde POLATKAL ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Oktay KIZKAPAN tarafından argümantasyon çalışmaları birlikte yapılmıştır.

Projenin son günü Yenişehir BİLSEM'deki ilk etkinliğimiz Gazi Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Prof.Dr. Osman ÇİMEN tarafından "Bitki ve Hayvanları Tanıyor muyum?" etkinliği ile öğrenciler alabalık üzerinden teşhis ve diseksiyon çalışmaları ile hocamızın getirdiği örnek bitkiler üzerinden teşhis ve sınıflandırma yapılmıştır. "Projeyi değerlendiriyoruz!" ve "Bilim Hakkında Bir Fikrim Var" etkinlikleri Kalkınma Atölyesi öğretmeni Gözde POLATKAL ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Oktay KIZKAPAN, proje uzmanı Fethi Ahmet ÖNER tarafından argümantasyon etkinlikleri birlikte çalışmışlardır. Okulumuz öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Semra Sinem ÇALIŞ tarafından "Kağıt Uçak" etkinliği yapılarak öğrencilerimizin projeden hangi duygularla ayrılışlarını ifade etmeleri sağlanmıştır. Projenin ölçme değerlendirme çalışmaları proje uzmanı Esat AVCI ile yürütücü Emek KOÇAK birlikte yapmışlardır.

Proje süresince rehber olarak  Hediye METE, Emine BOZOK, Dönay ÖNİŞ, Hikmet TUTAYSALGIR, Samet KILIÇ, Kubilay YILDIRIM ve sağlık personeli Helin ÜÇGÜL görev aldılar.

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi 'nde öğrencilere Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram DUMAN ile Abdulvahap KORKMAZ ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin DİNÇ ile Misafir Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Serdarhan Musa TAŞKAYA tarafından sertifikaları verilerek kapanış töreni gerçekleştirilmiştir.

https://argumantasyondogaproje.weebly.com/ 

argumantasyonbef@gmail.com 

instagram argümantasyonbef


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)