"Traditional Children’s Games And Music" E - Twinning Projesi

Çamlıyurt ilkokulu Öğretmenimiz Özlem EKSİK , öğrencilerimiz ile birlikte “Traditional children’s games and  music” projesine katıldı.


eTwinning platformunda  bir araya gelen öğretmen ve öğrencilerimiz “Traditional children’s games and  music”projesinde çalışmalara başladılar.  Projemiz çocuk için oyunun ve müziğin önemini ve çocuk oyun ve müziklerini araştırarak öğretmeyi amaçlamaktadır.

Projede;

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan gelişmeyi, mutluluğu ve iletişimi sağlayan oyun ve müzik  hayatın her anında önemlidir.Biz de bu nedenle öğrencilerimize geçmişte kalmış ve zamanın sevilen oyunlarını öğretmeyi amaçladık. Bu amaçla projemiz,ilkokul öğrencilerine kültürel miraslarımızdan olan geleneksel çocuk ve sokak oyunları ile müziklerini tanıtmayı, onların eski sokak oyunlarını ve müziklerini araştırmasını öğrendikten sonra oynamasını, söylemesini sağlamak, oyunların nasıl oynandığına, müziklerin nasıl söylendiğine  dair  bir arşiv oluşturmayı amaçlayan bir projedir.

Proje ortakları internet ortamında toplantılar yapmaya başladı.

1-A sınıfı öğrencilerimiz geleneksel çocuk oyunlarından İstop oyunu öğrendiler ve çalışmalarında  web2 araçlarına yer verdiler.

Proje kurucuları

Çağla ULUKAYA- Vasfi Rıza Zobu ilkokulu Maltepe İSTANBUL

Zeynab MAMMADOVA -Elitar gimnaziya -AZERBAYCAN

 Proje ortakları

Özlem EKSİK-TRABZON

Meryem HAYTA- OSMANİYE

Ayten HÜSEYNOVA- AZERBAYCAN

AYTEN KÖSE- SAMSUN

Sema ÖGE- İSTANBUL

Ayşe AYYILDIZ - İSTANBUL

Ayşe BAYSAL- ANKARA

Ercan ŞAKİR- ADANA

Sinan CANBAKIŞ-BARTIN

Halime MİRZA- ANKARA

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Yomra Çamlıyurt İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)