Tohumdan Toprağa Projesi

TOHUMDAN TOPRAĞA PROJESİ

 

Uygulamanın Amacı: Öğrencilerimizin yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl oluştukları ile ilgili bilgi sahibi olmaları bilinçli ve sürdürülebilir tarım nasıl yapılır gözlemlemeleri.

Uygulamanın Özeti: 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibariyle başlanan uygulamada çocuklar önce evlerinde yedikleri meyve ve sebzelerin çekirdeklerini biriktirmek ile işe başladılar ardından biriktirdikleri tohumları okula getirdiler. Velilerimizin desteği ile okulumuzun bahçesinde bir sera alanı oluşturuldu ve öğrencilerimizin getirdiği bu tohumlar sera alanımıza öğrencilerimizle birlikte ekildi. Ektiğimiz tohumlardan çıkan fideleri düzenli olarak gözlemledik. Uygulamanın devamında büyüyen fidelerimizi okulumuzun uygulama bahçesine ekeceğiz. Aşağıda yapılan uygulamalar ve hedef kavramları verilmiştir:

 

1.      Ülkemizin yerel tohumlarının öğrencilerimize tanıtılması kendi biriktirdikleri tohumlar ile sürdürülebilir tarımın yapılabildiğini görmelerini sağlamak.

 

2.      Organik tarım nedir, nasıl yapılır, sağlıklı ürünleri nasıl yetiştiririz ve organik ürünleri nasıl tanırız konularında bilinçlendirmek ve tüketim alışkanlıklarını değiştirebilmek.

 

 

3.      Geleceğin Türkiye sini yaşatacak olan minik öğrencilerimize sürdürülebilir bir tarım uygulaması öğretilmesi.

 

4.      Yaparak yaşayarak öğrenme ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi kendi çabalarıyla tarımsal üretim yapmaları amaçlanmaktadır.

 

 

Kurum Dışı Paydaşlar Ve Ortaklar: Veliler

 

Uygulamada Karşılaşılan Zorluklar Ve Dikkat Edilecek Hususlar: Uygulama da bir zorluk yaşanmamıştır.

Elde Edilen Sonuçlar: Öğrenciler uygulamayı sürdürmektedir. Bu zamana kadarki süreçte çocuklar evde yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını biriktirmeye başlamışlardır. Tohumlarımızı ekip çıkan fidelerimizi de gözlemledik.

Uygulamanın Sürdürülebilirliği Nasıl Sağlanacak: Fen ve Doğa etkinlik türlerinde kazandırılması hedeflenen tüm becerilere yönelik bahçe ve açık hava etkinlikleri hazırlanarak belirtilen sıklıkta uygulanacaktır. Ayrıca bu proje daha sonra bir E-Twinning projesi olarak da uygulanabilir.

Uygulama Diğer Okul Ve Kurumlara Yaygınlaştırılabilir Mi?: Evet, diğer okullar da bu projeyi uygulayabilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Ergene Erguvan Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)