'Tohum Topu Saç' Projesi

  "Tohumun ne olduğu ve nasıl elde edildiği?", "Tohum saklama yöntemlerinin neler olduğu?", bu kapsamda "Tohum topunun ne olduğu ve hangi amaçla kullanıldığı?", "Ülkemizin bitki örtüsünün çeşitliliğinin arttırılması, çoğaltılması, ağaçlandırılması konularında tohum topundan nasıl yararlanılacağı?" konularında toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi, teşvik edilmesi amacıyla ilimiz İzmir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde "Tohum Topu Saç" adıyla bir proje başlatılmıştır. 

Bu kapsamda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve kurum personeliyle birlikte tohum toplarını toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, burada yaptığı konuşmada, İzmir'den başlayarak her karış toprağın bitki örtüsüyle yeniden canlandırmasına öncülük etmek istediklerini belirterek, "Diğer taraftan deprem, sel felaketi gibi çeşitli doğal afetler yaşayan şehrimizde, bu projeyle ağaçlandırmayı teşvik ederek sel, heyelan gibi afetlere karşı mücadele bilinci de oluşturulması amaçlanmaktadır." dedi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Nazire Merzeci İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)