Thınk Global Act Dıgıtal Türkiye Toplantısı - M1

Salihli'de "Online Eğitime Destek Projesi"

50.Yıl Ortaokulu'nun ortağı olduğu Think Global, Act Digital- Strong Partnership to support digital education(Küresel Düşün, Dijital Hareket Et- Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar') Erasmus+ projesi Salihli'de gerçekleştirilen ilk proje toplantısıyla başladı.


Romanya, Targu  Mureş'ten Scoala Gimnaziala ''Friedrich Schiller okulunun koordinatörlüğünde Romanya'dan 3, Türkiye'den 2, İspanya, İtalya, Hollanda ve Litvanya'dan 1'er ortak olmak üzere toplam 9 ortaklı proje kapsamında her ülkeyi temsilen 2 kişinin katıldığı toplantı Salihli'de başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu kez projesinde bir Türk Ortakla da çalışmayı tercih eden 50.Yıl Ortaokulu Hatay, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'yle bu projede işbirliğini başlatmış oldu.

Proje Sorumlusu Davut Metin, ''Think Global, Act Digital' projesi kapsamında pandemi de öğrenci, veli ve öğretmenlerin zorluk yaşadığı uzaktan eğitim sürecinde dijital yeterliliklerin artırılması, yeni yöntem ve uygulamaların paylaşılmasını hedefleyen projenin 2 yıl sürmesinin planlandığını, proje sonucunda çok sayıda öğrenci ve öğretmenin ulusal ve uluslararası etkinliklere katılım sağlayacağını söyledi. Proje toplantısının aslında Mayıs ayında yapılmasının planlandığı ancak pandemi sebebiyle ertelemek zorunda kaldıklarını, projede yer alan bazı okullarla daha önce de proje yürüttüklerini belirten Metin, ilk kez bir Türk  ortakla çalıştığını, İskenderun Kız İmam Hatip Lisesi'ni temsilen Salihli'de bulunan Hanefi Zobar'ın da kendisine çok yardımcı olduğunu ve işbirliğinin devam edeceğini ifade etti.
Proje kapsamında Romanya, Targu Mureş İl Milli Eğitim Müdürü Paşcan Sabin Gavril'in de projeye katılması ve Salihli'de gerçekleştirilen faaliyetleri çok beğendiğini ifade etmesi Milli Eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı.

Paşcan Sabin Gavril ''Proje sorumlusu Davut Metin'le daha önceki projelerden tanışıyoruz. Türkiye ile yeni projelerde çalışmış olmaktan çok memnunuz, güçlü bir ekip oluşturulduğunu görüyorum. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen'le tanışma ve eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunma fırsatımız olduğu için ayrıca mutluyum. Türkiye'ye yine gelmek isterim'' diye konuştu. Böyle bir ekibin Salihli'de ağırlanmasından memnun olan Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen misafirleri hem 50.Yıl Ortaokulunda ziyaret etti hem de makamında ağırlayarak hediyeler takdim etti"

Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen "Bu tür projeleri 50.Yıl Ortaokulunda görmeye çok alıştık, güzel bir ekip ruhu ve özverili arkadaşların çalışmalarıyla daha iyi sonuçlar alınacağından eminim. Salihli Milli Eğitim Müdürü olarak her daim yanınızda durmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Targu Mureş Milli Eğitim Müdürü Pascan Sabin Gavril'i de burada ağırlamış olmaktan oldukça memnunuz. Bu tür uluslararası projelerin Salihli ve ülkemiz için çok önemli ve değerli olduğunun farkındayız. Misafirlerimizi bize yakışan şekilde ağırladığımızı düşünüyoruz. Tüm misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

50.Yıl Ortaokulu Müdürü Fatih Akın, Erasmus+ projelerinin okullarına çok şey kattığını, okullarında üçüncü kez yabancı misafirleri ağırladıklarını ve her geçen gün ortak sayılarının arttığını ifade etti. Proje Koordinatörü Dana Bendriş ve ekibiyle 2019 yılında tanıştıklarını ifade eden Fatih Akın 'Eski ve yeni ortaklarımızı bir arada görmek ve yeni projeye başlamış olmaktan çok memnunum. Proje sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Müdürüm Mahmut Yenen'e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum' diye konuştu. Proje Koordinatörü Dana Bendriş ekibiyle birlikte ikinci kez Türkiye'de bulunmanın çok güzel bir duygu olduğunu, 'Think Global, Act Digital' projesinin çok faydalı ve etkili bir proje olduğuna inandıklarını ifade etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Salihli 50. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)