Tesis İçi Salgın Tedbir Planı

 

ZİLE  ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU TESİS İÇİ SALGIN TEDBİR PLANI

        1.Tesis koronavirüs sorumlusunun adı – soyadı:         Mahmut SEÇGİN   Tesis koronavirüs sorumlusu iletişim bilgisi: 0545 582 71 00

        2.Tesiste yer alan genel kullanım alanlarında aynı anda en fazla bulunması gereken personel/misafir sayıları aşağıdaki gibidir;

 

Tesis içi birim adı

Max.      Misafir

Sayısı

Max.       Personel

Sayısı

Çay Bahçesi

25

3

Resepsiyon

5

2

  1. Kat Otel Odaları

10

1

  1. Kat Otel odaları

10

1

Düğün Salonu

250

10

Yemekhane- Mutfak

-

10

Kahvaltı Salonu

20

2

 

 

 

        3.Tesisimizin  çay bahçesi 12.00 – 24.00 arası hizmet vermektedir. Lokal Bölümü kapalı alanı hizmet vermemektedir. Tesisimiz kapalı alanları 11.00 –14.00 arası doğal şekilde havalandırılmaktadır. Tesisimizin tüm alanları 11.00 itibari dezenfekte edilmektedir. Dezenfekte edilmiş bölüm hizmete hazırdır. Kahvaltı servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmiştir. Servis personelimiz, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen gösterecektir. Açık büfe uygulaması  sadece  ambalajlı ve tek kullanımlık kahvaltı ürünleri için olup diğer açık büfe ürünleri ileri bir tarihe kadar durdurulmuştur. Genel kullanım alanlarında yer alan çay/kahve makinesi,  araçların kaldırılması veya misafirin servis elemanı aracılığıyla servis alması sağlanacaktır. Yemek masaları, sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra alkol bazlı ürünlerle hijyen temizliği yapılacaktır.

 

        4. Lobi, resepsiyon alanı, açık alanlarda yer alan oturma/bekleme/yeme-içme alanları, kahvaltı salonu dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiştir. Sosyal mesafeye ilişkin gerekli önlemler almış, işaretlemeler yapılmıştır ve tesisimize plana uygun kapasiteden fazla misafir kabul edilmeyecektir.

        5.Tesis bünyesinde bulunan tüm bölümler için tesis personeline yönelik takip ve denetim çizelgeleri hazırlanmıştır, uygulanma durumu takip edilmektedir.

        6.Tüm alanların temizliği, yüzeyin niteliğine göre standartlara uygun dezenfeksiyon malzemeleri yapılmaktadır. Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, , lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları sık sık temizlenir, dezenfekte edilir ve izlenebilirlik kayıtları tutulmaktadır.

        7.Tesisin tüm alanlarının (misafir odaları, kahvaltı salonu, mutfaklar, ortak kullanım alanları vb. dahil) temizliğinde personel tarafından uyulacak standartlar,

a)     Konaklama bölümüne gelen misafirler için her misafiri sağlık kontrol formu doldurması sağlanacak, temassız ateş ölçer ile ateş ölçülerek sağlık kontrol formunda kayıt altına alınacaktır. Yüksek ateşli misafirler sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir. 

b)    Tesis personeli tıbbi maske takmaktadır. Maskenin burun, ağız ve çeneyi de kapatacak şekilde takılması, dış yüzeyine dokunulmaması, dokunulur ise alkol içerikli el antiseptikleri ile el hijyeni sağlanması gerektiği bilgisi tüm personele verilmiştir. Maskenin ön yüzüne dokunulmadan yanlarda yer alan lastiklerinden, bağcıklı ise bağcıklarından tutularak çıkartılması gerektiği anlatılmış ve el hijyenin önemi anlatılmıştır.

c)     El temizliğine dikkat edilecektir. Eller sıklıkla en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanıp, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiklerin  kullanımı sağlanmaktadır.

d)    Herhangi bir viral solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişinin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kâğıt mendil ile örtmesi, kâğıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnunu kapatması, mümkünse cerrahi (tıbbi) maske kullanması zorunluluğu kuralı belirtilmiş ve ilgili alanlara asılmıştır.

e)      Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık tutulmakta  ve temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılmaktadır. Oda temizliğini yapan kişinin ellerini yıkadıktan sonra eldiven giymesi ve temizliği eldivenli ellerle yapması gerektiği bilgisi kat personeline tebliğ edilmiştir. Her oda temizliğinden sonra eldivenin çıkartılıp ellerin  uygun şekilde yıkanması ve bir sonra oda temizliğinden önce yeni eldiven giyilmesi zorunluğu tebliğ edilerek denetimi sağlanmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Zile Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)