Tercih Yapacak Rehber Öğretmen Adaylarımız İçin Bilgilendirme

2023 yılı Mayıs ayı itibarıyla yapılacak öğretmen atamasında tercih yapmaya hak kazanan tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz. Okulumuzda "ilk atama" için münhal bulunan "Rehber Öğretmen / Psikolojik Danışman" kadrosu için öğretmen adaylarımızı kısaca bilgilendirmek istiyoruz. 

Okul ilçe merkezinde mi?

Okulumuz Akyazı ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçe merkezinde şehir içi vasıtalarla okulumuza ulaşılabilmektedir.


İlçenin İl merkezine uzaklığı kaç km?

Akyazı ilçemiz Sakarya il merkezine yaklaşık 30 km olup, kişisel araçlarla 25-30 dk. dolmuşlarla 30-40 dk. içerisinde il merkezine ulaşılmaktadır. İl merkezine her saat araç bulunmaktadır.


 İl merkezinde ev tutup gidiş geliş yapabilir miyim?

Akyazı ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizin bir kısmı Sakarya il merkezinden gidiş geliş yapmaktadır. Yakıt ve zaman ekonomisi göz önünde bulundurularak bu tercih yapılabilmektedir.


 Okulunuzda norm fazlası olur muyum?

Okulumuz ilçemizin en kalabalık mevcuda sahip bağımsız anaokulu olup, öğrenci sayımız son 3-4 senedir 150'nin üzerindedir. Fakat okulumuz 5 derslikli bir binaya sahip olduğundan dolayı ikili eğitim dolayısıyla bu mevcuda çıkabilmektedir. İleride normal eğitime geçilmesi durumunda öğrenci sayısı düşebilecektir. Yine de kısa vadede bu şekilde bir plan söz konusu değildir. Kısacası norm fazlası olmanız düşük bir ihtimal olarak görülmektedir.


 İlçe ve il merkezinde kiralık ev bulabilir miyim, kiralar ne kadar?

Atama ve tayin dönemlerinde özellikle ilçe merkezinde zaman zaman kiralık ev bulma sorunu yaşabilse de genel manada kiralık ev bulunmaktadır. Kira durumlarını internet siteleri aracılığı ile incelemeniz daha doğru olacaktır.


 Okulunuzun rehber öğretmenden beklentileri neler?

İnönü Anaokulu olarak rehber öğretmenlik, psikolojik danışmanlık branşını çok önemli buluyoruz. Özellikle anaokulu gibi her yıl ciddi oranda öğrenci ve veli sirkülasyonu gösteren kademelerde yaşanan uyum ve oryantasyon süreçlerinde rehber öğretmenin aldığı rol mutlaka çok kıymetli. Ayrıca sene içerisinde aile eğitimine ve çocukların gelişimlerinin desteklenmesi adına yapılacak çalışmaların öneminin farkındayız. Bu sebeple özellikle okulun açıldığı ilk aylardaki uyum ve oryantasyon çalışmasında, okul personel ekibinin işbirliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerde, aile eğitimlerinde ve bunun gibi daha birçok önemli hususta rehber öğretmenimizden faydalanmayı düşünüyoruz. 


 Okulunuzda Rehberlik Servisi var mı?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Akyazı İnönü Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)