Teog Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Tavsiyeler.

1. MEB tarafından verilen teog tercih sistemindeki taban yüzdelik dilimlerine göre öğrencilerin tercih listeleri hazırlanmalıdır.

2. Tercih listelerin hazırlanırken öğrencinin isteği ve velinin isteği öncelikli olarak değerlendirilir ve aldığı puan / yüzdelik dilimi doğrultusunda tercih listelerinin yapılması konusunda danışmanlık yapılır. Kesinlikle öğrenci ve velilere baskı yapmamalıyız.

3. Liselerin Bir önceki senenin kontenjanına dikkat edilmeli geçen sene ile bu sene arasındaki artış ve düşüşler ortaya konmalı bu o okulun taban puanını etkileyecektir.

4. Yüzdelik dilimler her zaman türkiye bazında alınmalıdır. Yani öğrencinin türkiye yüzdelik dilimi sıralaması önemlidir. Meb tarafından verilen taban yüzdelik dilimleri de zaten türkiye bazındadır.

5. Yüzdelik dilimlere göre tercih yaparken her zaman tercih aralığını geniş tutmalıyız.üst tercihler-yüzdelik dilime yakın tercihler ve yüzdelik dilimin altında tercihler diye 3 kategoride tercih listelerinin hazırlanması konusunda danışmanlık yapabiliriz.

6. Tercih edilmek istenen liselere öğrenci ve velilerin bizzat gidip görmeleri konusunda mutlaka hatırlatma yapılmalı özellikle tercihi ile yerleşmesi muhtemel en az 3 okula kesinlikle gitmelerini tavsiye edin.

7. Tercih edilmek istenen liselerin yeri konusunda google mapsdan yararlanabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Büyükçekmece Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)