Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi Kapsamında Veli Eğitimi Gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamına alınan ilkokulların tamamındaki öğrencilere yönelik temel becerilerini geliştirmek amacıyla destek eğitim programları hazırlandı. Ayrıca öğrencilere yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri, psikososyal gelişim destek eğitimleri planlandı. Öğrencilerin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar başlatıldı.

Diğer taraftan, 7 bin ilkokuldaki tüm yönetici ve öğretmenlere yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri hazırlandı. Yönetici ve öğretmenlere proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek amacıyla eğitimler başlatıldı. 

Yalovamızda proje kapsamında belirlenen okullarımızdaki velilere yönelik olarak kurumumuzca gerçekleştirilen "Çocuğun Gelişiminde Ailenin Rolü" konulu uzaktan bilgilendirme toplantısı Psikolojik Danışmanımız Ali ÇAMCI tarafından gerçekleştirildi.

Proje hakkında ayrıntılı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://meb.ai/K6aX91 internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)