Teknofest Heyecanı Bu Yıl Bursa'da Yaşanıyor

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması 24 Nisan 3 Mayıs tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleşiyor.

Bu yıl sadece Sabit Kanat kategorisinde düzenlenen yarışmada yazılımından donanımına kadar tamamı öğrencilerimiz tarafından tasarlanan iki İHA ile ilimizi önceki yıllarda olduğu gibi yine okulumuz, her alanda başarının adresi Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi temsil ediyor.

Gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmaya bu yıl toplamda 754 takım başvuruda bulunmuştur. Bu takımların arasından 12 farklı ilden 22 Takım 190 yarışmacı finale kalmaya hak kazanmıştır. Finale kalan takımlar arasında okulumuz ve ilimiz adına “Karayel Drone Team” ve “Airshot” takımları da yer alıyor.

Karayel Drone Team” takımının yarışma aşamasında uygulayacağı görev otonom bir şekilde alan tespiti gerçekleştirip bölgeyi etkisiz hale getirmek. “Airshot” takımının görevi ise belirlenen bölgedeki hedefleri görüntü işleme sistemi sayesinde tespit edip silah yardımı ile etkisiz hale getirmek olacak. Takımlarımıza başarılar diliyoruz. İlimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Bor Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)