Tbmm'nin '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'

 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın himayeleri ve talimatları ile 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Mili Birlik Günü Etkinlikleri günün anlam ve önemine uygun bir şekilde icra edilecektir.

 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

PROGRAMINA İLİŞKİN ESASLAR

            1-AMAÇ:

 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın himayeleri ve talimatları ile 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Mili Birlik Günü Etkinlikleri günün anlam ve önemine uygun bir şekilde icra edilecektir.

            2-UYGULAMA ESASLARI:

            Genel :

            Tüm kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri Kaymakamlığımızın koordinesinde tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün heyecanını duyarak aziz şehitlerimizin hatıralarına gölge düşürmeden anma faaliyetlerine katkı ve destek sağlayacaktır.

            3-GÖREVLER ve TEDBİRLER:

1-     15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde 14 Temmuz 2021 Çarşamba akşamından itibaren 15 Temmuz günü için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Türk Bayraklarıyla donatılması sağlanacaktır.

2-     Etkinlikler boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğünce gerekli emniyet ve güvenlik tedbirleri alınacak ve www.15temmuz.gov.tr web sitesinde ilke ve esasları belirlenen kurumsal kimliğin dışına çıkılmaması hususunda gerekli kontroller yapılacaktır.

3-     Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek tören ve etkinlik boyunca İlçe Sağlık Müdürlüğünce gerekli sağlık tedbirleri alınacak, tören alınana giren kişilerin HES kodu sorgulaması yapılacak ve tören alanında ambulans bulundurulacaktır.

4-     Şehit ve gazi ailelerimize yapılacak olan  ziyaretlerde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerekli koordinasyon sağlanacaktır.

5-     15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri tanıtımı için gönderilen afişlerin Ezine ve Geyikli Belediye Başkanlıklarınca billboard ve panolara asılması sağlanacaktır.

6-     15 Temmuz 2021 Perşembe günü öğle namazı öncesi ilçemiz Merkez Camii'nde Mevlid-i Şerif okunması, ardından da lokum ve gül suyu ikramının yapılması İlçe Müftülüğünün sorumluluğundadır.

7-     15 Temmuz 2021 Perşembe günü akşamı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek törenin yiyecek ikramı Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odası; içecek ikramı ise Ezine Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

8-     15 Temmuz 2021 Perşembe günü akşamı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek törende Kuran'ı Kerim Tilaveti ve İlahi Dinletisi için Abdullah ALTIN ile iletişime geçilmesi ve gerekli organizasyonun sağlanması Ezine Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır. 

15 Temmuz 2021 Perşembe günü düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı Cansuyu Etkinliği organizasyonundan Ezine Orman İşletme Şefliği sorımlu olup, araç tahsisi ise Ezine Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacaktır. (Sn. Valimizin programına göre değişir.)

10-Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek törende program sunuculuğu için iki öğretmen ve İstiklal Marşının okutulması için müzik öğretmeni görevlendirmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanacaktır.

11-Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek törende Bayrakların göndere çekilmesi için Ezine İlçe Jandarma Komutanlığından bir asker ve İlçe Emniyet Müdürlüğünden bir Polis Memuru görevlendirilmesi sağlanacaktır.

12-Atatürk Anıtındaki Tören alanında fotoğrafların sergilenmesi ve şövale temini Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanacaktır.

13-Şehit aileleri ve gazilerimizin programlara daveti sorumluluk sahalarına göre İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılacak, ancak pandemi nedeniyle katılıp katılmamalarının kendi tercihlerinde olduğu belirtilecektir.

14-15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 13.00'te Ezine Belediyesi Kabristanlığındaki programda okunacak dua için İlçe Müftülüğünce personel görevlendirilmesi yapılacak, ses ve oturma düzeni ve şehit kabirlerine süs bitkileri dikilmesi Ezine Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

15-15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 13.00'te Ezine Belediyesi Kabristanlığındaki programın sunuculuğunu yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığınca bir personel görevlendirilecektir.

16-14 Temmuz 2021 Çarşamba günü Eceabat Seddülbahir Köyünde bulunan Yahya Çavuş  Şehitliği ve Anıtı Ziyareti Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün sorumluluğunda olacaktır.

*Etkinliğe katılacak gençler, Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecektir.

*Etkinlik sonrası açılacak bayrak ve pankart temini ile araçların tahsisi Ezine Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

*Kumanyaların temini İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü sorumluluğundadır.

* Etkinlik için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Beden Eğitimi Öğretmeni görevlendirilmesi yapılacaktır.

17-13 Temmuz 2021 Salı günü yapılacak olan Geyikli Merkezi – Odunluk İskelesi arası Bisiklet Etkinliği Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün sorumluluğunda olacaktır.

* Etkinliğe katılacaklar, 9 Temmuz 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Ezine Belediye Başkanlığı ve Geyikli Belediye Başkanlığına başvuruda bulunacaklardır. Etkinliğin anonsunun yapılması ve katılımcıların belirlenmesi Ezine Belediye Başkanlığı ve Geyikli Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.

*Araçların tahsisi Ezine Belediye Başkanlığı ve Geyikli Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

*Etkinliğin yapılacağı alandaki trafiğin kontrolü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sağlanacaktır. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Ezine Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)