Tatil Öncesi Okulumuzda Eba Eğitimi Verildi

 

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan şehrinde ortaya çıkan "2019-nCoV" adlı koronavirüs vaka sayısının komşülkeler de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde artmakta olması nedeniyle ülkemizde 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında tüm eğitim kademelerimizde 2 hafta tatil ilan edilmiştir. Öğrencilerimiz ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirecek, 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren Bakanlığımızca sunulacak alternatifler üzerinden uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır. Tüm okullarımızda 13.03.2020 tarihinde öğrencilerimize EBA sistem üzerinden girişler ile ilgili hatırlatmalar yapmak üzere eğitim verilmiş, öğrencilerin EBA şifreleri güncellenmiştir.Milli Eğitim Bakanlığımızca öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki bütün okulların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Mart 2020 tarihine kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığımızca öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki bütün okulların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Mart 2020 tarihine kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

Tatilin ikinci haftasından itibaren Bakanlığımızca uzaktan eğitim yapılacaktır. Öğrencilerimiz teknik imkân ve tercihleri doğrultusunda isterlerse gerek televizyonlardan gerekse de internet bağlantılı mobil cihaz veya bilgisayarlarından derslerine devam edebileceklerdir. Bakanlığımızca  ilkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içeriklerimiz hazırlanmış, TRT kanallarındaki ders anlatım programlarıyla ilgili tüm detaylar "eba.gov.tr" internet adreslerinden ilerleyen süreçte duyurulacaktır. İnternet ortamında ise EBA Platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmenleri ve sınıf grupları ile iletişim kurmaya devam edebilecekler.

Ayrıntılı bilgi için https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/how-to-get-pass-page.html adresini kontrol edebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Sapanca Muazzez Sabri Gündoğar İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)