“tartışarak Anlaşıyoruz Münazara” Faaliyetimizi Gerçekleştirdik.

 

Münazara Konusu: İmam Hatip liselerinde akademik başarı mı daha önemli yoksa mesleki başarı mı?

 

Münazara Jürisi: Ebru BİLGİ (Matematik Öğrt.), Emine ÖZBEY (TDE Öğrt.), Hüseyin MANAK (Fizik Öğrt.)

 

Münazara Grupları:

 

A Grubu: Zeynep DEMİRALP, Medine İPEK, Azime MEŞE, Sevda KABA (Akademik Başarı)

 

B Grubu: Buse DERİN, Hayrünnisa SARI, Enise İncilay USLU, Erva ATEŞLİ (Mesleki Başarı)

 

 

Herhangi bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına münazara denir.

 

Münazaralarda amaç yanlış da olsa bir düşünceyi savunabilme becerisi gösterebilmektedir. Bu tartışmalar yoluyla öğrencilerin farklı konulara yönelmeleri, araştırmalar yapmaları, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri, fikir üretme, antitez geliştirme yetenekleri arttırılmaya çalışılır. Bu nitelikler temel alındığında öğrenciler için münazaraların faydaları oldukça fazladır.

 

Tüm tartışma türleri bir araya getirildiğinde diğerlerinden belirgin farklarıyla sıyrılan münazara olmaktadır. Bu tartışma türünün diğerlerinden ayrılan en belirgin özelliği ise tartışmanın yarışma havası içinde yapılıyor ve münazara teknikleri bakımından özel olmasıdır. Bu türde katılımcılar bir jüri önünde tartışır ve tartışmanın galibi olmak için yarışır.

 

            Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerimizin farklı konulara yönelmeleri, araştırmalar yapmaları, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri, fikir üretme ve antitez geliştirme yeteneklerini arttırmak amacıyla 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda “İmam Hatip liselerinde akademik başarı mı daha önemli yoksa mesleki başarı mı?” konulu münazara etkinliği düzenlendi.

 

            Münazara sonucunda gruplar; iyi araştırma yapma, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirme, fikir üretme, antitez geliştirme yönünden jüri tarafından değerlendirilmişve “İmam Hatip liselerinde akademik başarı daha önemlidir.” görüşünü savunan grubun (AGrubu) daha başarılı olduğu kanaatine varılmıştır.

           

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Tavşanlı Tavşanlı Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)