Tarihçemiz

DEREGÖZÜ 75. YIL İLKÖĞRETİM KURUMU TARİHÇESİ

Deregözü 75. Yıl ilköğretim Kurumu, Deregözü İlkokulu adıyla1953 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. O yıllarda 2 derslikli bir ilkokul olarak hizmet vermiştir. Hem dersliklerin yetersiz olması, hem de yeterince öğretmen gönderilmemesi sonucu, eğitim-öğretim bazen birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla bazen de sabahçı-öğleci şeklinde sağlanmıştır.

Şu anda taşımalı olarak okulumuza gelen diğer köyler ( Düzköy, Çağlayan, Kahraman) o zamanlar Deregözü köyüne bağlı birer mahalleydi ve öğrenciler okula yürüyerek gelmekteydi. Daha sonra bu mahallelere tek sınıflı birer okul yapılmış, okuluma taşımalı gelinceye kadar,birleştirilmiş sınıf olarak eğitim-öğretim vermiştir.

Deregözü ilkokulunda 1985-1986 eğitim öğretim yılında, 3 derslikli ek bina yapılmış ve 5 sınıfın da aynı anda okutulması sağlanmaya başlanmıştır. O yıla kadar birleştirilmiş sınıf ve sabahçı-öğleci uygulaması sürdürülmüştür.

Ve Deregözü İlköğretim Okulu… 1995-1996 yılında okulumuz 8 yıllık eğitim-öğretim vermeye başladı. Diğer köy ve mahallelerdeki okullar kapatılarak öğrenciler taşımalı olarak okulumuza gelmeye başladı. Derslik sıkıntısı çekildiği için halktan kiralanan binalarda II. Kademe (6,7,8. sınıf) öğrencilerine ders verildi. Bu arada 1953 yılından kalan 2 derslikli eski okul binası yıkılarak yerine bugünkü kullanılan okul inşa edildi. Cumhuriyetimizin 75. Yıl dönümünde okulumuz hizmete açıldı. Açıldığı tarihin  anlamına uygun olarak Deregözü İlköğretim Okulu , Deregözü 75. Yıl İlköğretim Okulu adını aldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Çanakçı Şehit Murat Kasım Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)