Tacawa "Turks Without Borders (Sınır Tanımayan Türkler)"

Kargı Fen Lisesi öğrencileri "Turks Without Borders (Sınır Tanımayan Türkler)" Projesiyle Yabancı Dil Konuşma Becerileri Geliştirdiler.

Okulumuz Kargı Fen Lisesi, İngilizce öğretmenimiz Nevzat GÖZÜAÇIK ve Abdullah Münip TABAKOĞLU rehberliğinde, Öğrencilerimiz Hamza Osman ERDOĞAN, Enes GÖK, Hüdanur DOĞAN, Hümeyra Nur DEMİRCİ ve Funda TARHAN ile projeye katıldılar. Öğrencilerimiz her hafta farklı konularda İngilizce sohbet ederek hem yabancı dil konuşma becerilerini geliştirme hem de farklı kültür ve deneyimleri tanıma fırsatı elde etmiş oldular.

Washington Türk Amerikan Kültür Derneği, TACAWA – Sosyal Dayanışma Komitesinin bir parçası olan Turks Without Borders (Sınır Tanımayan Türkler), ABD'de ve Türkiye'de yaşayan lise öğrencilerinin, dijital olarak buluştuğu bir iletişim ve girişim platformu oluşturdu.

 

 Kurulan bu platform sayesinde ana dili İngilizce olan, Amerika'da yaşayan Türk öğrenciler karşılıklı olarak İngilizce sohbetler yapmak ve projelerini anlatmak üzere, öğretmen ve koordinatörler eşliğinde dijital haberleşme platformunda bir araya geldiler. 1. ve 2. Dönem toplam 20 haftalık bir etkinlik olarak gerçekleşti. Karşılıklı görüşmeler Pazar günleri gerçekleşti. Her hafta 15-20 dakika boyunca karşılıklı olarak, önceden belirlenmiş ve onaylanmış diyaloglarla iletişime geçen öğrencilerin katıldığı aktivite yaklaşık 1 saat sürdü. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Kargı Kargı Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)