Sürekli Görev Yolluk İşlemleri

Okullarımızda / kurumlarımızda görevli iken, başka bir  il emrine atama yoluyla giden ve sürekli görev yolluğu almaya hak eden her kademedeki personel (Müdür, Müdür Yrd. Öğretmen, Memur, Hizmetli vb.)  için düzenlenmesi gereken sürekli görev yollukları ile ilgili olarak uygulamada birliğin sağlanması ve hak mağduriyetlerine mahal verilmemesi için  aşağıda belirtilen açıklamaların yapılmasını ihtiyaç hasıl olmuştur.

SÜREKLİ GÖREV YOLLUKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1- 657 Sayılı Kanunun "62. Maddesi-(Değişik: 12/2/1982 -2595/4 md) Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda memurlara atama emirleri tebliğ edilince yollukları, ödeme emri aranmaksızın, saymanlıklarca derhal  ödenir.....) hükmü ile,

2- 6245 sayılı Harcırah Kanununun 59. Maddesi (Değişik  birinci fıkra: 16/6/1983 -2851/8 md.) "Harcırah, memur ve hizmetlinin gidişinde ve ailenin nakli  sırasında  peşin olarak verilir...." hükmü yer almaktadır.

3- Sayıştay Başkanlığı tarafından Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatlarında yapılan denetimler sonucu düzenlenen denetim raporlarının tetkikinde de; "kurumda görevli iken sürekli görev yolluğu hak edeceği şekilde başka bir il veya ilçe emrine ataması yapılan personellerin, sürekli görev yolluklarının en son görev yaptığı okul/kurum müdürlüğünce yapılması gerektiği"  şeklinde bulgulara yer verilmiştir.

4- Yukarıda sıralan 1,2 ve 3 numaralı bentlerde belirtilen hususlar  bir bütün olarak değerlendirildiğinde; okulunuzda / kurumunuzda görevli iken sürekli görev yolluğu  alması gerekecek şekilde başka bir il veya ilçeye ataması yapılan her kademedeki personelin, sürekli görev yolluk ödemesinin kurumunuzca yapılması ve  Personel Nakil Bildirimlerinin de "Yolluk Aldı" şeklinde düzenlenmesi gerekmektedir. 

5- Defterdarlık ve Malmüdürlüklerince;  yukarıya çıkartılan 1, 2 ve 3 numaralı hususlar gerekçe gösterilerek, Personel Nakil Bildiriminde  "Yolluk Almadı" ifadesi  yer alsa dahi, personelin ataması yapılan yeni görev yerindeki bazı Malmüdürlüğünce yolluk ödemesi işlemleri yapılmayarak, zaman kaybına ve personelin mağduriyetine sebebiyet verilmektedir. 

6- Yukarıdaki 1'inci ve 2'inci maddelerde belirtilen Kanunların şamil hükümleri ve 3'üncü maddede belirtilen Sayıştay Başkanlığı raporlarındaki bulgular doğrultusun; okulunuza sürekli görev yolluğu alması gerekir şekilde atama ile gelip, yolluk almadan gelen personellerini de,  sürekli görev yolluklarını almaları için en son ayrıldıkları görev yerlerinden almaları gerektiği yönünde bilgilendirilmeleri ve bu şekilde işlem tesis edilmesi, 

7- Mağduriyetlere ve zaman kaybına sebebiyet verilmemesi babında konuyla ilgili olarak yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Savaştepe Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)