Suluova'da Hayat Boyu Öğrenme, Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı.

-Suluova İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve verimliliği artırmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Elmas, başkanlığında "Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği" toplantısı yapıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı çalışmaları hakkında bilgi verilirken, ayrıca yeni eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Tüm yönleriyle Suluova'da yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme'' hizmetlerinin masaya yatırıldığı ve değerlendirildiği toplantıda, Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven tarafından, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

 

Kutluay Güven, genel, mesleki, sosyal ve kültürel kurs hizmetlerinin yanında ayrıca mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme kursları da açtıklarını dile getirerek; YKS sınavı sonucunda istediği puanı alamayan veya herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen mezun öğrencilerimizi bu kurslara beklediklerini ifade etti.

 

İlçemiz hayat öğrenme sürecinin devam ettiğini ve talep edilmesi halinde her alanda kurslar açtıklarını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kutluay Güven, ilçedeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği artırmak amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

 

2021-2022 eğitim yılında ilçemizde 73 ana alanda ve 3.848 dalda 335 kurs açtıklarını söyleyen Kutluay Güven, bu kurslara ise toplamda 11.381 kursiyerin katılım sağladığını kaydetti. 

 

Kutluay Güven, son donemde de özellikle Tarım ve Hayvancılık alanlarındaki kurslara yöneldiklerini, Besi sığırı ve süt sığırı yetiştiriciliği, arıcılık, seracılık alanlarında yoğun katılımlı kurslar açıldığını ve bu kursların açılmasında desteklerini esirgemeyen Kırmızı Et Birliği Başkanı Esem Kodaman'a, Tarım İlçe Müdürü Tacettin Özmen ve çalışma arkadaşlarına, Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin'e teşekkür etti. 

 

Halk Eğitimin çalışmalarında başarılı olabilmesi için kurumlar arası iletişimin çok önemli olduğu ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Elmas, elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın talepleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve mesleki içerikli kurslar açmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Suluova Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)