Stres ve Öfke Yönetimi Eğitimleri

Bakanlığımız yazısı gereğince "Stres ve Öfke Yönetimi" konusunda tüm kademelerdeki öğrenciler ile okullarda görev yapan yardımcı hizmetliler, güvenlik görevlileri, kantin görevlileri ve servis şoförlerine eğitimler verilecektir. Öğrenci eğitimleri Sınıf Rehberlik Programında yer alan etkinliklerle sınıf rehber öğretmenlerince gerçekleştirilecek olup , okulda çalışan görevlilere yönelik olarak da Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından eğitimler gerçekleştirilecektir. 

Sınıf Rehber Öğretmenleri sınıf düzeylerine ait sınıf rehberlik etkinlikleri kılavuzunda aşağıdaki listede yazılı olan haftalardaki etkinlikleri öğrencilerine uygulayacaklar ve uygulama verilerini 14 Ocak 2023 mesai bitimine kadar varsa okul rehber öğretmenlerine yoksa Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından oluşturulan https://forms.office.com/r/VW6JcAUwet linkten girişleri yapacaklardır. Okul rehber öğretmenleri ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi alınan verileri MEBBİS e-rehberlik modülüne giriş yapacaklardır.

Okul Rehber Öğretmenleri e-Rehberlik Sisteminde Grup Çalışmaları/Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler/Bilgi Verme Çalışmaları/Sosyal Duygusal Gelişim/Öfke Kontrolü alanına;

Rehberlik ve Araştırma Merkezi ise e-Rehberlik Sisteminde Grup Çalışmaları/Destek Hizmetler/Müşavirlik/Diğer Kişilere Yönelik/Öfke Yönetimi alanına verileri gireceklerdir.

Etkinliklerin Yer Aldığı Kılavuzlara ait linkler için: 

meb_iys_dosyalar/77/01/363601/dosyalar/2022_12/28230914_Etkinlik_Linkleri.xlsx


Etkinlik Uygulamasında Yararlanılacak Görsellere de Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.

https://orgm.meb.gov.tr/disrep/etkinlikler.html

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://yalovaram.meb.k12.tr/icerikler/stres-ve-ofke-yonetimi-egitimleri_13588075.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)