Sözleşmeli Öğretmenler İl Dışı Tayin İsteyebilecek

24 Mart 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri maddesinde de değişiklikler yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişikliği bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.İhtiyaç fazlası sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri maddesinde yapılan değişiklikle ilgili olarak eski ve yeni hükümler şu şekildedir.

Eski madde; İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumlarına valiliklerce atanır. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, görev yaptıkları il içinde alanında ihtiyaç olmaması ya da öğretmenlerin bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri hâlinde sona erer.

Yeni madde; İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanır; bunlardan il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunmayanlar, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il dışında alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına Bakanlıkça atanır. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri hâlinde sona erer. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Çekmeköy Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)