Söz Varlığını Zenginleştirme Çalışmaları

Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Bilen Oturur Etkinliği

"Bilen Oturur" etkinliğimizi 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, "Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı" sloganıyla başlattığı yeni dönemde sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni açıklamıştı.

“Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları” ile öğrencilerimizin kelime haznelerini, kavram bilgilerini geliştirmek, dil öğrenme becerilerini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarına katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır. Aynı zamanda da öğrencilerimizin, Türk dilini etkili kullanmalarını sağlama, düşünce dünyalarını geliştirme, daha çok duyan, düşünen, anlayan ve üreten insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlama hedeflenmektedir.

Bu bağlamda "Sözlük Özgürlüktür " sloganıyla projeyi hayata geçirmek için ortaöğretim öğrencilerimize yönelik uygulamaların ilki olan "Bilen Oturur" etkinliğimizi Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserinden seçtiğimiz sözcüklerle eş anlamlı sözcük çalışmasını 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muş Merkez Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)