Sosyal Sorumluluk Projesi

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Yönerge öğrencilerin kendine, ailesine ve topluma karşı saygılı; toplumsal sorunlara duyarlı; bütün canlılarla birlikte doğaya ve çevreye, nesne ve eşyalara fayda ve estetik katacak; sorun çözen, iş birliği içinde çalışma becerisi gelişmiş; hayatını daha anlamlı ve değerli kılacak kişiler olarak yetişmeleri amacıyla hazırlandı.

Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerin öğrencilerde etkili iletişim, öz güveni geliştirmeyi; araştırmayı, bilimsel, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi özendirici olması hedefleniyor. Ayrıca öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşımla yürütülecek sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerle öğrenciye liderlik, ekip içinde çalışma, koordinasyon gibi yetkinlikleri kazandırması amaçlanıyor.

Yönergeye göre öğrenciler, ortaöğretim süresi boyunca en az 40 saatlik sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetleri yerine getirecek. Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetler, mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında 20 saat olarak uygulanacak ve bu kapsamdaki her bir saat 60 dakika üzerinden değerlendirilecek.

Öğrenciler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından sunulan uzaktan veya yüz yüze kurslara gönüllü olarak katılabilir. Bu kurslara başvurular ilgili kurumların başvuru kanalları üzerinden gerçekleştirilir. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce sunulan güncel kurs listesine https://e-yaygin.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilir. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın İncirliova İncirliova Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)