Sosyal Dayanışma Ekibimiz Deprem Bölgesinde

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremlerde evini kaybeden ve bu nedenle oluşturulan geçici barınma merkezlerinde yaşamlarını sürdürmekte olan vatandaşlarımız için ülke genelinde birçok yardım faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda; yaşanan depremin özellikle küçük yaş gruplarında oluşturduğu travma durumunun atlatılması ve bu grupta yer alan çocukların desteklenmesi amacıyla, okulumuz genelinde #BirKucakDolusuMutluluk sloganıyla bir yardım kampanyası düzenlendi. Okulumuz ve ilçemiz genelinde düzenlenen kampanya ile veli, öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla oyuncak, kitap, kirtasiye, etkinlik seti vb. materyaller hazırlanarak bölgeye gönderildi.

Hazırlanan materyallerin afet bölgesine ulaştırılması ve bölgede bulunan çocuklara dağıtılması amacıyla Okul Müdürümüz Mesut Topal başkanlığında kurulan sosyal destek ekibimiz AFAD koordinasyonunda  Valiliğimizce Kahramanmaraş bölgesinde görevlendirilerek çalışmalarını bu bölgede yürüttüler. Kahramanmaraş bölgesinde görev alan sosyal destek ekibimiz hazırlanan oyuncak ve etkinlik setlerinin dağıtımını gerçekleştirerek #BirKucakDolusuMutluluk 'un yüzlerce çocuğa ulaşmasını sağladı. Dağıtılan oyuncakların içerisine öğrencilerimiz tarafından bırakılan sevgi, dayanışma ve destek mesajları bölgedeki çocuklarımız tarafından okunduğunda duygu dolu anlar yaşandı. 

Diğer taraftan, Afad 'ın bölgede yaptığı yönlendirme ile 5 farklı noktada Sosyal Etkinlik Çadırı kurularak çocukların ve öğrencilerin hizmetine sunuldu. Oluşturulan Sosyal Etkinlik çadırları, etkinlik malzemeleri ve oyuncaklarla donatılırken aynı zamanda çadırlarda kurulan kütüphane ile öğrencilere kitap okuma imkanı da sağlandı. 

Depremin ilk gününden itibaren büyük bir dayanışma örneği göstererek yürütülen faaliyet ve çalışmalara katılan tüm veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu faaliyetlerin başarıyla yürütülmesine katkı veren Sakarya Valiliğimiz, Serdivan Kaymakamlığımız, Afad, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okul idaremize de teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Serdivan Aydın Gürdamar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)