Sorumluluk Değeri Etkinlikleri Yapıldı

2017 Ekim ayında Değerler Eğitimi kapsamında "Sorumluluk" konusunda etkinlikler yapıldı.

2017 Ekim ayında Değerler Eğitimi kapsamında "Sorumluluk" konusunda etkinlikler yapıldı. Okulumuz Türkçe Öğretmeni Elif Selvi EKŞİ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf EKŞİ idaresinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında "Öğrenci Kantini", "Şiir, slogan yarışması", "Pano", "Slayt", "Bilmemiz gereken numaralar etkinliği (110, 112, …)" etkinlikleri yapıldı.

Kantin ile işbirliği, tüm sınıflarla koordineli olarak çalışmalarımızı sağladı. Aynı zamanda okuldaki tüm öğrencilerin bilmesi gereken telefon numaralarını ve kendi şahsi bilgilerini bilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yapmıştır.

Etkinliği gerçekleştiren öğretmenlerimizin değerlendirme ve önerileri şu şekilde olmuştur.

"İnsan toplumsal bir varlıktır. Bu yüzden yaşamın her anında başkalarına muhtaçtır. Beraber yaşadığımız bu güzel diyarımızda birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı hiçbir zaman unutmamalıyız. Acil durumlarda, zor zamanlarda ne yapacağımızı çok iyi bilmemiz gerektiği için bu değer önemlidir. Aynı zamanda bizim bulunduğumuz okul ve çevre şartlarından (nüfus) yapmış olduğumuz öğrenci kantini etkinliği ile kantinci olmasa bile öğrencilerin kendi kendine alışveriş yapabileceğini öğrenmesi ilerleyen zamanlar için önemli bir adımdı."

Değerler eğitimi uygulamaları Ekim ayında öğretmenler ve öğrenciler tarafından çok benimsenmiştir. Öğrenci Kantini uygulaması en çok ilgi çeken etkinliklerin başında gelmektedir: Öğrenciler onlara özel kurulan kantinden kendi alacakları malzemeleri almış ve parasını kimsenin kontrolünde olmaksızın kantin kumbarasına koymuştur.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Elif Selvi EKŞİ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf EKŞİ´ye çalışmalardaki gayretlerinden ötürü teşekkürü borç biliriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Akseki Taşlıca Ahmet Hamdi Akseki Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)