Sivas / Yıldızeli Yıldızeli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://yildizeliaihl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonEğitim öğretimde sürdürülebilir bir kalite yakalayarak ulus ve uluslararası düzeyde söz sahibi olmak, milli, manevi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan, aynı zamanda ahlaki ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmetin yolunda giden, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, mesleki, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek ve onların katılımlarını sağlamak, teknoloji ve bilginin hızlı gelişimiyle değişen dünyada yabancı dil becerisi edinmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, uluslararası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, sosyo-ekonomik gelişmeleri fark eden, dünya ve Müslüman toplumlar ile iletişim kurabilen, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesine katkı sağlamak.
MisyonOkulumuzda fen, sosyal, dil, spor, sanat, kültür dersleri ile birlikte temel islam bilimlerine ait dersler verilmektedir. Okulumuzda öğrencilerimize doğru bilgiye dayalı düşünce, inanç oluşturma ve davranış kazandırmayı hedefleyen programlar uygulanmaktadır. Kur’an ve sünneti esas alan bir din öğretimi verilmektedir. Öğrencilerimize yaşayacakları çağın bilgisini vermek becerilerini kazandırmak hedeflerimizdir. Öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip kendi kültürüyle bütünleşmiş farklı kültürlerle barışık ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek tek amacımızdır.
Telefon03467512052--05376565913
AdresFEVZİ ÇAKMAK MAH. NAZMİ YARAŞ CAD. NO 31/5 YILDIZELİ / SİVAS
İnternet Sitesihttps://yildizeliaihl.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz Yıldızeli İlçe Merkezindedir.
UlaşımİL MERKEZİNE 39 KM VE SİVAS/YILDIZELİ İLÇESİ´NDEDİR.İL MERKEZİNDEN ÖZEL MİNİBÜSLERLE 35 DK SÜRMEKTEDİR.
Merkezden UzaklıkİL MERKEZİNE 39 KM VE SİVAS/YILDIZELİ İLÇESİ´NDEDİR.
Servis BilgisiHer yarım saatte Sivas Yıldızeli arasında minibüs vardır.
Kontenjan BilgileriOkulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler Programı kapsamında 30, İmam Hatip Programı Kapsamında ise 63 kontenjanı vardır.
Yabancı DilİNGİLİZCE, ARAPÇA
Isınma TürüKALORİFER
İnternet BağlantısıADSL
  • Öğretmen Sayısı30
  • Öğrenci Sayısı247
  • Derslik Sayısı16
  • Atölye Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
  • Yemekhane Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://yildizeliaihl.meb.k12.tr/58/11/767906/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)