Sivas / Merkez Şehit Erdal Çetin İlkokulu

Telefon:03462150016--03462150016 Adres:Kardeşler Mah. Purutçu Sok. No13/1 Merkez SİVAS Web Sitesi:https://sehiterdalcetinilkokulu.meb.k12.tr Sivas Okulları, Sivas Merkez Okulları, Sivas İlkokulları, Sivas Merkez İlkokulları, İlkokul Haberleri, Sivas İlkokul Haberleri, Sivas Merkez İlkokul Haberleri
Kaynak:https://sehiterdalcetinilkokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÖğrencilerimizin bireysel yetenek ve farklılıklarını tüm faaliyetlerimizde dikkate alarak bilim, teknoloji ve yenilik yoluyla değerlendiren ve değişim esnekliğiyle kendini yenileme gücüne sahip; öğrenme ve insan merkezli bir eğitim sistemine sahip, takım ruhunu kavramış bireyler yetiştiren önder bir kurum olmak.
MisyonMilli manevi değerlerine bağlı, zengin tarih ve kültürel mirasına sahip çıkan, okumayı seven, öz güven sahibi, üretken, zamanını faydalı ve verimli işlerde kullanan, erdemli, kendisine ve çevresine karşı sorumluluk taşıyan,toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesini, bilginin teknolojiye dönüşümüne katkı sağlayan ve ülke kalkınmasını ilke edinen nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.
BaşarılarOkulumuz Sivas´ımızın en büyük eğitim bölgesi olan 3.Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürülüğüdür. Okulumuz ilk olarak 1983 yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır,2004 yılında ek binamız hizmete girmiş ve halen burada eğitim-öğretim devam etmektedir. 2014 yılında, ortaokul binamız yıkılarak yerine 18 derslikli bir bina yapılmıştır. Bu bina 2014 yılı Aralık ayı itibariyle ilkokul binası olarak kullanılmaya başlamıştır.

Okulumuz bünyesinde 18 derslik, 1 Müdür Odası, 1 Müdür yardımcısı odası,1 memur odası, 1 fen laboratuarı, 1 öğretmenler odası, 2 derslikli anasınıfı bölümü ve tuvaletler mevcuttur.



OKULUN BİNA DURUMU

a)-Binaların Özellikleri: Okulumuz tek binadan oluşmaktadır. Binamız 4 katlı olup, bu binamızda 2 idareci odası, 18 derslik, 1 fen laboratuvarı, 1 öğretmenler odası, kazan dairesi ve sığınak mevcuttur. 2 derslikli anasınıfı bölümü, konferans salonu, arşiv Şehit Faruk Aydoğdu Ortaokulu bünyesindedir. Tüm dersliklerde etkileşimli tahtalar kuruludur. Dersliklerimizin tamamında etkileşimli tahtalarda internet erişimi mevcuttur.

b)-Laboratuar: Fen ve teknoloji laboratuvarımız ilkokul binamızda, deney yapmaya, çalışmaya hazır uygun durumdadır. Gerekli olan tüm malzemeler mevcuttur. Öğrenci sayısına göre yeterlidir.

c)-Bilişim Teknolojileri Sınıfı: Tüm dersliklerde olduğu gibi BT sınıfımızda da etkileşimli tahta mevcuttur. BT Sınıfımızda bilgisayar donanımı yapılmamıştır.

d)-Okul ve Sınıf Kitaplıkları: Okul kütüphanesinde 2113 e yakın kitap bulunmaktadır.(Ortaokul binasındadır.) Kitap sayısı ve çeşidi öğrenci sayısına göre yeterlidir. Hafta içi her gün öğrencilere hizmet vermektedir. Sınıf kitaplıkları sınıf ve şube rehber öğretmenleri tarafından düzenlenmektedir. Tüm Sınıflar haftada en az bir saat kütüphanede okuma yapmaktadırlar.

e)-Depo ve ambar durumu : Ana binamızda bir depo mevcuttur.

f)-Sosyal Faaliyetler: Voleybol, futbol, satranç, masa tenisi, halk oyunları, yetişkinler için okuma yazma kursu çalışmaları devam etmektedir.

g)-Bahçenin durumu: Bahçemizde okul imkanlarıyla ve belediyemizin katkılarıyla tadilat ve düzenleme yapılmış fakat daha düzenli bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Toprak alanlar yeşillendirilmiş ve çamurdan kurtarılmıştır. Voleybol sahası mevcuttur. Basketbol sahası bulunmamaktadır.
Telefon03462150016--03462150016
AdresKardeşler Mah. Purutçu Sok. No13/1 Merkez SİVAS
İnternet Sitesihttps://sehiterdalcetinilkokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriŞehir Merkezi
Ulaşım2 kmotobüs
Merkezden Uzaklık2 km
Servis Bilgisi3 adet özel öğrenci servisi taşıma yapmaktadır.
Ders Saatleri08:30-14:20
Cuma günleri: 08:30-:14:50
Yabancı Dilİngilizce
Isınma Türüdoğalgaz
İnternet BağlantısıADSL
Sportif EtkinliklerHalk Oyunları, Masa tenisi, Satranç, Dama, Kuran_ı Kerim Okuma Kursu, Sportif Faaliyetler Egzersizi
Bilimsel Etkinlikler4006 tübitak
  • Öğretmen Sayısı20
  • Öğrenci Sayısı308
  • Derslik Sayısı17
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://sehiterdalcetinilkokulu.meb.k12.tr/58/01/616677/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)