Şirket Programı Duyurusu

Türkiye ile birlikte Dünya’da 123 ülkede -lise düzeyinde- uygulanan “Genç Başarı-Şirket Programı” (Junior Achievement – Company Program) gençlerimizi iş dünyası ile buluşturuyor, onları iş hayatına hazırlıyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) ortaklığında yürütülen, TEİD, JCI Türkiye ve Girişimcilik Derneği’nin katkıda bulunduğu,

“3X : Gençlerin İş Gücüne Etkin Katılımı, Finansal Okur Yazarlık ve Girişimcilik Yeteneklerinin Arttırılması Projesi”

kapsamında, öğretmenleri eşliğinde kurdukları “Genç Başarı Şirketleri”nde öğrencilerimize mentörlük yapacak, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve şirketlerinin başarılarına katkıda bulunacak “İş Dünyası Gönüllüleri” arıyor.

Genç Başarı hakkında

GENÇ BAŞARI EĞİTİM VAKFI (GBEV), gençlerde “özgüveni” ve “yapabilme duygusunu geliştirmek”, birey olarak yetkinliklerini arttırmak, istihdam edilebilen/istihdam yaratacak yeni nesiller için çalışan bir sivil toplum kuruluşu.

İlk-ortaokul ve lise öğrencileri için Girişimcilik, Finansal Okur-Yazarlık ve İş Gücüne Etkin Katılım Becerileri olmak üzere üç odaklı “yaparak öğrenme” programları tasarlıyor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş dünyası gönüllülerinin destekleriyle bu programları okullarda uyguluyor.

www.gencbasari.org

www.3xgencbasari.com

Genç Başarı Şirket Programı

16-18 yaş grubu öğrencilerimiz, mentörleri (gönüllüler) eşliğinde iş planı geliştiriyor, şirket kuruyor, ürün/hizmet üretiyor, satış yapıyor, şirketi sevk ve idare ediyorlar. 26 Hafta süren bu program sayesinde gerçek bir şirket deneyimi yaşıyorlar.

Bu süreçte öğrenciler herhangi bir eğitim almıyorlar, yaparak öğreniyorlar.

Biz öğretmenleri eğitiyoruz, öğretmenlerimiz okullarında “Genç Başarı” hareketini gönüllü olarak başlatıyorlar. Öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından kurulan şirketler, bir eğitim-öğretim döneminde toplam 12 şirket toplantısı gerçekleştiriyorlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Tire Tire Kutsan Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)