Sınıf Arkadaşım Homeros Projesi

"2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü" nün ardından 2020/2021 Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü'nü kazanmasıyla dünya çapında ünü artan Troya Müzesi'nde hazırlanan "Sınıf Arkadaşım Homeros" projesi kapsamında 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya'nın öğrencilere tanıtılması hedefleniyor.

"Sınıf Arkadaşım Homeros" projesi kendini bavul müze olarak tanımlıyor. Müzenin dört duvarla sınırlı olmadığını ,çocukları topluma hazırlamasını ve yaratıcılıklarını geliştirmesini hedefliyor. Ulaşım sıkıntısı ,zaman problemi , maddi sıkıntılar gibi sebeplerle müzelere ulaşmakta zorlanan çocuklar için bavul müze uygulamasıyla, müzeler okullara geliyor.

Sınıf ortamında çocuklar kazı ve restorasyon yaparak kültür varlığının sadece bir nesne olmadığını , kimliğinin bir parçası olduğunu anlamış oluyor. Homeros'un bir yabancı olmadığını, Troya'nın onların doğduğu bu toprağın bir parçası olduğunu fark etmelerini amaçlayan bu proje öğrenciler tarafından da çok sevildi. Bu projenin ilk ayağı olarak seçilen okulumuz ve öğrencilerimiz, etkinliklerden büyük keyif alarak katılım sağladılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Merkez Kumkale 100. Yıl İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)