Sınav Analizleri

ınav analizleri konusunda il, ilçe ve okul düzeyinde farklı uygulamalar yapıldığı, bu durumun öğretmenlerimiz üzerinde gereksiz iş yükü oluşturduğu ve verimlilik kaybına sebep olduğu ile ilgili Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 13/10/2017 tarih ve 16628910 sayılı yazıları aşağıya çıkarılmıştır.

Sayı: 83203306-10.03-E.1662891013.10.2017

Konu : Sınav Analizleri

 

 

 

..................VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

 

İlgi: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

 

Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar ilgi Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.

İlgi Yönetmeliğin 45/1-(b) maddesinde "Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilerek konu ve kazanım eksikliği giderilir." denilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Milas Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)