Şimdi Tohum Baharda Fidan

ŞİMDİ TOHUM BAHARDA FİDAN
Meşe Erozyonla Mücadele Doğayı Koruma ve Ağaçlandırma Derneğinin (MEŞE DERNEĞİ) başlatmış olduğu "Bir Fidan İki Can" projesi kapsamında öğrencilerimize bin 500 adet Meşe Palamudu, tohumu ekebilecekleri naylon poşet ve nasıl ekebilecekleri hakkında bilgilerin yer aldığı broşür dağıtıldı.

Etkinlikte MEŞE DERNEĞİ Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aytemiş, meşe tohumunun ekilmesini uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi. Proje kapsamında dağıtılan tohumları öğrencilerin evlerinde yetiştirmelerini isteyen Aytemiş, gelecek bahar mevsiminde yetiştirilen fidanları toprakla buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Projenin en önemli amacı ise Küresel ısınmayı ve erozyon ile ilgili olarak Türkiye'nin her bir yanında çocukların, gençlerin bu konu hakkında bilinçlendirilmesi olduğu söyleyen Aytemiş, çocukların ve gençlerin kendi geleceklerini yapılandırmaları konusunda öğretmenlerinde desteklerine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Aytemiş açıklamasında, doğayı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında "Bir Fidan İki Can" Projesini başlattıklarını ve bu proje kapsamında Küresel ısınmayı ve erozyonu önlemeyi amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: "Meşe Erozyonla Mücadele Doğayı Koruma ve Ağaçlandırma Derneği olarak doğayı gözbebeğimiz gibi korumak için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu minvalde doğaya sahip çıkma seferberliğine katılmak adına başlatmış olduğumuz "Bir Fidan İki Can" Projesi kapsamında öğrencilere Meşe Palamudu dağıttık. Bu projemizi birçok okulda öğrencilerimizle buluşturmaya devam etmeyi planlıyoruz. Bugün burada her öğrencinin kendi evinde bir fidan yetiştirmesi için 500 adet Meşe palamudunu öğrencilere dağıttık. Nasıl ekileceğini gösterdik ve inşallah bahar mevsiminde bu dağıttığımız Meşe Palamutlarını toprakla buluşturmayı umuyoruz." dedi.

Bu tür projelerle öğrencilerin doğaya ve çevreye olan hassasiyetlerinin artırıldığını ifade eden Okul Müdürü Yunus GÜNEŞ dernek yetkililerine teşekkür etti.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Muş Merkez Muş Türk Telekom Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)