Silivri Sevim Avni Çoğal İlkokulu Servis Kiralama Komisyonu İlanı

İSTANBUL İLİ SİLİVRİ İLÇESİ SEVİM AVNİ ÇOĞAL İLKOKULU

SERVİS KİRALAMA KOMİSYONU İLANIDIR

 

İlgi : Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği.

 

Sevim Avni Çoğal İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı öğrenci taşıma işine ilişkin “Taşıyıcı Belirleme İşlemi”(Okul servis araçları kiralama işlemi) yapılacaktır. İsteklilerin aşağıda belirtilen belgeler ile 26/08/2016 Cuma günü saat 17:00 ye kadar Sevim Avni Çoğal İlkokulu Müdürlüğüne (kiralama komisyonuna teslim edilmek  üzere) başvurmaları gerekmektedir. Bu saatten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

1-2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 250 öğrenci taşınacaktır. Değişik koltuk kapasitesine sahip araçların toplam koltuk adedi en az 250 (ikiyüzelli) olmalıdır.(örneğin 18 kişilik araçlardan 14 adet)

2-20.08.2007 tarihli 26627 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 7. Maddesi gereği komisyon tarafından kiralama işlemi gerçekleştirilecektir. İsteklilerin bizzat ya da kanuni temsilcileri vasıtası ile aşağıdaki belgelerle müracaatları;

İlan olunur.

 

MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER VE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

 

1-Müracaat dilekçesi;

a-Gerçek veya Tüzel kişilerin adı soyadı/firma adı, adresi (tebligat adresi), telefon numaraları,elektronik posta adresleri, faks numaraları,

b-İş bu teklif 12.06.2017 tarihine kadar geçerlidir ibaresi bulunması

c-Kiralama işi verildiği takdirde sözleşme imzalamayı taahhüt ettiğinin belirtilmesi

d-UKOME’nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi)2016-2017 eğitim öğretim yılı okul servis ücret tarifesi üzerinden yapılacak eksiltme (indirim) miktarının % (yüzde) olarak belirtilmesi

 

 

2-Mevzuat gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası,veya Meslek Odası Belgesi;

a-Gerçek kişi olması halinde, 2016 yılı içinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odası  veya Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösteriri belge,

b-Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan  2016 yılı için düzenlenmiş, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

 

3-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

a)Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

b)Tüzel kişi olması halinde, şirket ortaklarının hisse durumlarını ve şirketteki görevlerini belirten son durumu gösteriri Ticaret Sicil Gazetesi aslı veya noterden tasdikli örneği ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

 

4-Her bir araç için;

a-Araç ruhsat fotokopisi tamamı ve arkalı önlü (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

b-Zorunlu mali sorumluluk sigortası ve varsa diğer sigortalar fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

c-Araç Sürücüsünün nüfus cüzdanı fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

d-Araç sürücüsünün ehliyet fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

e-Araç sürücüsünün ticari taşıt kullanım belgesi fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

f-Araç sürücüsünün sabıka kaydı fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

g-Araç sürücülerinin trafik ceza kayıtları fotokopisi (işletme kaşeli ve yetkili imzalı)

 

            4.maddede belirtilen belgelerin asılları sözleşme imzalanmadan önce talep edilecektir.

5-Okul Servis Araçları Hizmet yönetmeliğinin 7. maddesinin ikinci fıkrası gereği “Gerçek ve tüzel kişiler, birlikte taşıma hizmeti yapabilirler. Ancak adlarına tescilli taşıtların koltuk sayısı, taşınacak toplam öğrenci sayısının beşte birinden az olamaz. Bu husus kiralanma aşamasında komisyon tarafından dikkate alınır.” hükmü gereği bu durumun araç ruhsatları ve ruhsatta yazan koltuk kapasitesi ile belgelendirilmelisi şarttır.

 

TAŞITLARDA ARANACAK ŞARTLAR

 

1) Okul servis araçlarının arkasında "OKUL TAŞITI" yazısını kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurulmalıdır. (EK: 1/1, EK: 1/2)

 

2) Okul servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle "DUR" yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren lambaları ile ayrı olmalıdır. (EK: 2)

 

3) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır.

 

4) Okul servis araçlarında Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen standart, nitelik ve sayıda araç, gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalıdır.

 

5) Okul servis araçlarının kapıları şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik (Havalı, Hidrolikli v.b.) olabileceği gibi; araç şoförleri tarafından elle kumanda edilebilecek şekilde (Mekanik) de olabilir. Otomatik olduğu takdirde, kapıların açık veya kapalı olduğu şoföre optik ve/veya akustik sinyallerle intikal edecek şekilde olmalıdır.

 

6) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte; taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır.           (EK-3)

 

7) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları on iki yaşından küçük olmalıdır (on iki yaş dahil). Taşıtların yaşı fabrikasından imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır.

 

8) Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre tayin edilen ve o araca ait tescil belgelerinde gösterilen oturacak yer adedi, aracın içerisine görülebilecek bir yere yazılarak sabit şekilde monte edilecektir.

 

            9) Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara ait okul servis aracı olarak teçhiz edilmiş araçlar, taahhüt ettikleri öğrenci taşıma hizmetlerini aksatmamak kaydıyla, personel servis taşıma hizmetlerinde de kullanılabilir. Ancak, bu taşıma esnasında okul servis araçlarına ait ışıklı işaretlerin şoförler tarafından kullanılması yasaktır.

 

10) Okul servis aracı; Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olmalıdır.

 

11) Gerektiği hallerde ilgili meslek odası, okul veya işyeri ve öğrenci velileriyle haberleşebilmek için telsiz veya mobil telefon bulunmalıdır.

 

12) Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalıdır.

 

13) Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır.

 

14) Her taşıtta 22 yaşını doldurmuş en az Lise mezunu Rehber personel bulundurulmalıdır.

 

 

28.08.2007 tarihli 26627 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Okul Servis Araçları  Hizmet Yönetmeliğinin 7.maddesi gereği komisyon tarafından kiralama işlemi gerçekleştirilecektir. Ardından sözleşme imzalanacaktır.

İstekliler müracaatları halinde 28.08.2007 tarihli 26627 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Okul Servis Araçları  Hizmet Yönetmeliğini ve 2008/82 sayılı Okul Servis Taşımacılığı Genelgesi ve diğer ilgili mevzuatı kabul etmiş sayılırlar.

 

İlanen duyurulur.

 

İş bu ilan ve müracaat şartnamesi Sevim Avni Çoğal İlkokulu Servis Kiralama Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. Okul girişinde bulunan panoya,asılmıştır. Ayrıca isteklilere verilmek üzere Sevim Avni Çoğal İlkokulu Müdürlüğüne çoğaltılarak teslim edilmiştir.

 

 

 

 

Leyla ALBAYRAK

Silivri Sevim Avni Çoğal İlkokulu

                                                       Okul Aile Birliği Başkanı

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Silivri Sevim Avni Çoğal İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)