Sen, Ben, Biz Çevreciyiz (Sosyal Sorumluluk Projesi)

SEN, BEN, BİZ ÇEVRECİYİZ

    Zararları yıllardır hep söylenen ancak çoğumuzun göz ardı ettiği bir sorun plastik kullanımı. Dünyanın birçok yerinde, özellikle AB ülkelerinde plastik torbalar, poşetler, plastik saklama kapları artık kullanılmıyor. Çünkü plastiğin içindeki kimyasalların insan sağlığına ne kadar büyük zararlar verdiği biliniyor. Aynı zamanda plastik atıklarının doğaya ne kadar büyük zararlar verdiği, yaşamı ve çevreyi nasıl olumsuz etkilediği herkes tarafından bilinen bir gerçek.

    Bilinen bütün bu gerçeklere rağmen tüketim kültürü hem ruhumuzu hem de dünyamızı tüketen bir alışkanlık. O kadar çok plastik atığımız var ki dünyamıza sığmıyor! Plastik poşetler, bardaklar, pipetler, şişeler...

    Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi olarak, daha temiz bir ülke ve dünya için tüm bunlara HAYIR diyebiliriz diye düşündük. Sürdürülebilir çevre anlayışı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak amacıyla plastik poşetin yaygın kullanımı ile mücadele etmek için "SEN, BEN, BİZ ÇEVRECİYİZ" isimli bir proje başlattık.

    2019 yılından beri sürdürdüğümüz bu proje kapsamında öğrencilerimiz ham bez çantaları süslediler. Bu bez çantaları bedelsiz olarak özellikle alışverişin yoğun olduğu yerlerde vatandaşlarımıza dağıttılar. Bu dağıtım sırasında vatandaşlarımıza çarşıda, pazarda, markette alışveriş yaparken eskiden olduğu gibi bez torba kullanmalarının hem çevreye hem insan sağlığına hem de bütçelerine ne kadar büyük katkı sağladığı anlatıldı.

Bir şeyler yapmak münkün!

 

YETER Kİ FARKINDA OLALIM.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)