Seminer "Hayatın Her Aşamasında Başarılı Olma Metodu - Enerji Tıbbı"

Enerji Tıbbı Nedir

      Spritüel yaklaşımla bilimsel yaklaşım zannedildiği gibi birbirlerine zıt değiller. İkisi de aslında aynı şeyleri farklı şekilde ifade ederler. Enerji Tıbbı da bunun güzel bir örneğidir. Einstein sayesinde artık hepimiz biliyoruz ki enerji var olan her şeydir. Bedenimiz de dondurulmuş bir enerjidir. Bedenimize elektriksel, elektromanyetik ve henüz ölçülemeyen gizi enerjiler hayat verir. Bu enerjiler sağlığımızın temelini oluştururlar. Aldığımız her nefes, hareket ettirdiğimiz her kas, sindirdiğimiz her lokma elektrik aktivitesi içerir. Bunların yanısıra anılarımız, duygularımız ve düşüncelerimiz de küçük elektrik dürtülerinin kalıplarında kodlanır.

      Enerji tıbbına göre akıl, ruh ve beden bir bütündür. Beden rahatsızlandığında aslında ruh bir şey anlatmaya çalışıyordur. Enerji tıbbının amacı insan bedenindeki tüm enerjilerin uyumlu hale getirip akıl, ruh ve bedendeki dengeyi sağlamasıdır. Aynı zamanda tüm bütüncül (holistik) yaklaşımlarda olduğu gibi kişinin kendini iyileştirme potansiyalini kabul eder ve bu gücün harekete geçmesine hizmet eder.

      Enerji tıbbı modern tıbbın önemli doktorları tarafından da desteklenmektedir. Dr.Mehmet Öz, 2007 yılında Oprah Winfrey ile yapmış olduğu bir söyleşide tıptaki bir sonraki adımın “enerji tıbbı” olduğunu belirtmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gebze Gebze Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)