Selçuklu Bilsem'de Dna Günü Etkinlikleri

Bu sene 19. defa kutlanacak bilim camiasında önemli bir yere sahip olan 25 Nisan Dünya DNA Günü Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Ayşe GÖRMÜŞ ve Gamze BABAOĞLU danışmanlığında çeşitli etkinliklerle kutlanıldı

 

 Bu sene 19. defa kutlanacak bilim camiasında önemli bir yere sahip olan 25 Nisan Dünya DNA Günü, İnsan genom projesinin tamamlanmasını ve 1953 yılında çift sarmalın keşfini kutlamak için 2003 yılından bugüne kutlanmaktadır.  Kurumumuzda da Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Ayşe GÖRMÜŞ ve Gamze BABAOĞLU danışmanlığında DNA günü çeşitli etkinliklerle kutlanıldı.

DNA Günü kutlamaları, hastalıların tedavisinde, insan ömrünün uzatılması ve sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam konusunda önümüzdeki yüzyıllar için yepyeni perspektifler açan, insanın kökeni konusunda yepyeni bulgular sağlayan genetik biliminin önemini geniş kitlelere yaymayı farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Kurumumuzda etkinlikler kapsamında; DNA sunumları,  DNA maketleri, DNA modeli, DNA origami, DNA anahtarlık, Çeşitli Meyvelerden DNA eldesi çalışmaları gerçekleştirildi.

Etkinliklere katılan öğrencilerimize ve emeği  geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)