Selamlaşıyoruz,sevgiyi Paylaşıyoruz

Bir  hadiste  Rasûlüllah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ey insanlar! Selamı yayınız, yemek yediriniz, akrabalarınızla alakanızı ve yardımınızı devam ettiriniz. İnsanlar uyurken siz namaz kılınız ki bu yüzden selametle cennete giresiniz.”

             Selâmda sünnet şöyledir ki; önce büyük küçüğe şehirli köylüye devedeki ata binmiş olana attaki merkebde olana merkeb üstündeki yaya yürüyene ayakta olan oturana az olan çok olana efendi hizmetçisine baba oğluna ana kızına verir. Rütbe ve nimeti çok olan önce verir. İki Müslüman birbirine aynı anda selâm verirse her ikisinin de birbirine cevâb vermesi farz olur. Birbirinden sonra selâm verirlerse ikincisinin verdiği selâm cevâb yerine geçer. Çok kimseye selâm verildiği zaman bir kişi hattâ bir çocuk cevâb verince ötekiler vermese de olur. İki Müslüman karşılaşınca birinin "Selâmün aleyküm" demesi sünnet diğerinin cevap olarak "Ve aleyküm selâm" demesi farz-ı kifâyedir. (Muhammed Rebhâmî)

               Okulumuzda değerler eğitimi kapsamında selamlaşma konusu ile ilgili etkinlikler yapıldı. Çalışmamızın amacı; toplumumuzda selamlaşmanın önemini ortaya  koymak ve selamlaşma ile iletişimin başladığını farkettirmektir.

2/E sınıfı öğretmeni Ebru ÇALIŞIR ve öğrencilerinin SELAMLAŞMA etkinlikleri

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Keçiören Yunus Emre İlkokulu

Kaynak:https://yunusemre.meb.k12.tr/icerikler/selamlasiyoruzsevgiyi-paylasiyoruz_4609285.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)