Şehrimin Kültürü Projesinde Tüm Faaliyetler Tamamlandı

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda uygulanan Şehrimin Kültürü Projesi'nde tüm faaliyetler başarı ile tamamlandı. 

2023 eğitim vizyon belgesinde öğrencilerin kendi yaşadıkları şehirleri ve yörelerini tanımaları ve tanıtabilme yetisine sahip olmalarına yer verilmiştir. Projemiz tam da bu ihtiyaçtan dolayı doğmuştur. İki aşamadan oluşan projemiz boyunca hem kendi okulumuza özel etkinlikler gerçekleştirilmiş hem de aynı ihtiyaca sahip ortak okullar ile işbirliği yapılmıştır. Projemizin temel hedefi öğrencilerimizin yaşadıkları şehir ve yöreler hakkında daha bilinçli olmasını sağlamak; onların 2023 eğitim vizyonunda belirtildiği üzere kendi bölgelerinin özelliklerini, kültürünü, yöresel ögelerini tanıması ve tanıtmasına imkan vermektir.

 

Şehrimiz Muğla Sunumları

Proje koordinatörümüz ve Şehrimiz dersi öğretmeni Derya BOSTAN öğrencilere bilgilendirici sunumlar yapmıştır. Bu sunumlar ile öğrencilerimizde bir alt yapı oluşturulmuştur. Daha sonraki aşamada Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şehrimiz dersi kitapçığı kullanılarak öğrencilere ödevlendirme yapılmıştır. Dersi alan öğrenciler belirli başlıklarda sunumlar yapmışlardır. Sunumlarda öğrencilerimize görev verilmiş olması onların topluluk önünde konuşma, sunum hazırlama ve yapma gibi konularda tecrübe ve yetkinlik kazanmasını sağlamıştır. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Yatağan Yatağan İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)