Şehit Ali Alıtkan Anaokulunda Aile Katılımıyla “afetler ve Dayanıklılık Ayı” Etkinlikleri
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Yeşil Vatan - Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri kapsamında, 2025-2026 eğitim öğretim yılı tematik takviminde Ekim ayı “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak belirlenmiştir.
Bu kapsamda, okullarda afet bilinci ve risk azaltma eğitimlerinin bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi ve bu bilincin aile katılımıyla güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Şehit Ali Alıtkan Anaokulu olarak bizler de, öğrencilerimiz ve velilerimizin afetlere karşı farkındalıklarını artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in video mesajını içeren “Afet ve Acil Durum Kartı”nı velilerimize dijital ortamda ulaştırdık.
Velilerimizden, bu kapsamda evlerinde afet çantası hazırlamaları, toplanma noktalarını belirlemeleri ve aile tatbikatı yapmaları istendi. Velilerimiz, yaptıkları çalışmaları fotoğraflayarak okulumuzla paylaştılar.
Bu etkinliklerle, ailelerin aktif katılımıyla öğrencilerimizin afet bilinci güçlendirilmiş, olası afet durumlarında daha hazırlıklı bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
Şehit Ali Alıtkan Anaokulu olarak, afetlere karşı bilinçli ve dayanıklı bir toplum oluşturma yönünde yürütülen tüm çalışmalara ailelerimizle birlikte destek vermeye devam ediyoruz.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.




















