Şehidimiz Mehmet Gök

 

     Mehmet GÖK 28/06/1972´de Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Gerek Mahallesi’nde doğdu. Annesi ev hanımı mercan GÖK babası ise çiftçi olan Mevlüt GÖK´tür. 13 kardeşi olan Mehmet GÖK ailesinin 9. Çocuğuydu. İlkokul mezunu olan Mehmet GÖK ilk ve ortaokulu Horasan İnkılap İlköğretim Okulunda tamamladı. 1980 yılında ilkokuldan mezun olduktan sonra askerlik yaşı gelinceye kadar berber çırağı olarak çalıştı.

 

     Askerliğinin acemi birliğini Manisa Kırkağaç Jandarma Komutanlığında 3 ay yaptıktan sonra Elazığ Palu Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Tim´de 6 ay görev yaptı. 25.07.1993´te Bingöl’ün Genç ilçesi Çamlıyurt Köyü Hindar Tepe mevkiinde görevi sırasında PKK’li teröristlerce tren yoluna döşenen mayının patlaması ve ardından ağır silahlar ve roketlerle açılan ateş sonucu 21 yaşında şehit düşmüştür. Bekar olan Mehmet GÖK geriye gözü yaşlı anne, baba ve 13 kardeşle beraber büyük bir “Vatan” bırakmıştır.

 

     Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bizlere bu güzel yurdu canları pahasına bıraktıkları için de millet olarak onlara minnettarız. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

 

     2017-2018 Eğitim Öğretim yılında alınan kararla okulumuza şehidimizin adı verilmiştir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Horasan Şehit Mehmet Gök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)