´´see Of Youth´´ Projesi Kapsamında 7 Farklı Ülkeden 50 Öğrenci Okulumu Ziyaret Etti.

Ordu İlinde hayata geçirilen, deniz kirliliği ve sonuçları konulu “SEE OF  YOUTH” adlı proje ortaklarından olan Ulubey Anadolu Lisesi, 15 Aralık 2015 tarihinde ülkemize gelen ve aralarında okulumuz öğrencilerinden Metin Can AYDIN ve Mervenur AKGÜL’ün de bulundukları İtalya, Hırvatistan, Gürcistan, Romanya, Azarbeycan,Makedonya ve Ermenistan’dan gelen  50 kişilik misafir öğrenciler, 17 Aralık 2015 Perşembe günü okulumuza misafir oldular.

Misafir öğrenciler saat 09:00’da okulumuza geldi ve karşılama ve ikramlarla program başladı. Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı ve yine öğrencilerin sunumuyla, Deniz Kirliliği ve Sonuçları konulu slay ve sunumlar yapıldı.

Okulumuzada Resim öğretmeni Funda GEZE’nin çizim çalışmalarıyla, Mustafa YURDAKUL öğretmenimizin değerli fotoğraflarıyla hazırlanan “Deniz Kirliliği” adlı sergi gezildi ve büyük ilgi gördü.

Misafir öğrencilerin gruplara ayrılarak, başta Zerafet Atölyesi eğitimcilerinin yardımlarıyla Kitap ayıracı, anahtarlık ve hediye kutularının yapımı ve Funda GEZE öğretmenimizin yardımlarıyla afiş hazırlama çalışmaları yapıldı.

Etkinlik çalışmalarından sonra, Burak BALCI öğretmenimizin öğrencilerle hazırladığı yöremiz türkülerinden oluşan koroyu dinleyen misafirlerimiz, duydukları ritimlerle çoştular.

Öğle yemeğini Ulubey Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunda yiyen misafirlerimiz, öğretmenlerimizin kendilerinin hazırladıkları,Kara Lahana Çorbası, Mercimek Çorbası, Hamsi kızartması, Hamsili Pilav, Salata, burma tatlısı, mısır ekmeği, lahana sarmasından oluşan menüyle güzel bir ziyafet çektiler. Ordu’ya geldiklerinden bu yana “Hamsi” kelimesini çok duyduklarını ama yiyemediklerini belirten misafirlerimiz, hamsiyi tanıma ve tadına bakma fırsatı buldukları için çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Öğle yemeğinden sonra İlçe Kaymakamımız Emrullah TEMİZKAN’ı makamında ziyaret eden misafirlerimiz saat 14:30’da ilçemizden ayrıldılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Ulubey Ulubey Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)